Mellem os

Mellem os

Hver uge taler vi med aktuelle personer der har præget nyhedsfladen. Vi går bagom historierne og møder menneskerne bag dem. Så tune in og lyt til en snak, der ikke er låst i et kort nyhedsformat.

Episodes

April 17, 2024 26 mins
Som borgere er vi vant til, at der er strøm i stikkontakten, rindende vand i hanen, mad i supermarkedet samt stabil telefoni og internet. Men hvis en alvorlig krise rammer Bornholm, kan de selvfølgeligheder forsvinde som dug for solen. Derfor afholder Beredskabsforbundet Bornholm kurser i kriseberedskab. Og efter krigen i Ukraine og en øget trussel fra Rusland er interessen for kurserne vokset. Mellem os får besøg af kredsleder i B...
Mark as Played
Den tidligere røgeriejer Carsten Grønning er tiltrådt som næstformand i Foreningen Folkemødet midt i en turbulent tid med beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø og polemik om direktørens ledelsesstil. Hvad er Carsten Grønnings egne forventninger til årets folkemøde? Hvordan vil han navigere som næstformand i denne turbulente tid? Og hvad driver ham til hele tiden at engagere sig i Bornholm og sit lokalsamfund? Det giver han svar på ...
Mark as Played
Klaus Werner er erhvervsplaymaker i Bornholms Regionskommune. Han arbejder på at gøre det mere attraktivt at starte på en erhvervsuddannelse. Klaus Rahbek Hansen og Oliver Robert Ramsing er begge startet på erhvervsuddannelser, efter de havde været meget i tvivl om, hvad deres drømmejob er. Vi hører om tvivlen, lærer mere om uddannelsesvalg, og hvorfor det går godt med at tiltrække de unge bornholmere til erhvervsuddannelserne.
Mark as Played
April 11, 2024 28 mins
Værestedet Blæksprutten har været et fast holdepunkt for psykisk sårbare og for deres pårørende på Bornholm, men efter 32 år er nøglen nu drejet om for evigt. Hvad har stedet betydet for brugerne, og hvad gør de nu, de mister deres samlingspunkt? Det fortæller to tidligere brugere om i Mellem os.
Mark as Played
April 10, 2024 26 mins
Med en lang række internationale erfaringer i bagagen, der blandt indbefatter diplomati i Irak og den amerikanske specialstyrke, flyttede Kenneth Kim Nielsen til Bornholm i januar for at varetage stillingen som garnisonskommandant på Almegårds Kaserne og chef for det bornholmske hjemmeværn. Mød ham i Mellem os, hvor han fortæller om, hvordan han blandt andet bruger sin viden om, hvordan man samarbejder med 28 nationer fra hele verd...
Mark as Played
April 9, 2024 27 mins
Der skal åbnes endnu mere op på de bornholmske folkebiblioteker. Det skal være et mødested, læringssted og udviklingssted. Ordene kommer fra den nytiltrådte biblioteksleder, Dorte Rugtved, men hvem er hun egentlig selv? Det vil hendes tre yndlingsbøger blandt andet afsløre.
Mark as Played
Dagli' Brugsen i Østerlars har i mange år fungeret som leverandør af dagligvarer og forsamlingspunkt for alle byens borgere. I starten af 2024 blev det offentliggjort, at Brugsforeningen var insolvent og derfor måtte lukke. Nu har borgerne indsamlet penge nok til at åbne en ny butik i samarbejde med dagligvarekæden Dagrofa. Hør om, hvorfor det er vigtigt for borgerne i Østerlars at fastholde en lokalbutik, og kom med bagom borgerin...
Mark as Played
April 3, 2024 30 mins
Man kan ikke sige, at det ligefrem lå i kortene, at Kirstine van Sabben skulle være lokalpolitiker. Hun kom fra en familie, hvor man ikke talte om politik af religiøse grunde. I Mellem Os fortæller hun, hvorfor hun alligevel blev politiker.
Mark as Played
April 2, 2024 27 mins
Ocean Prawns har foretaget en af de største investeringer i bornholmsk erhvervshistorie. Den 82-meter lange trawler Atlantic Enterprise har kostet 450 millioner kroner og skal nu tjene pengene hjem ved at fiske rejer og hellefisk i det nordlige Atlanterhav. Adm. direktør Daniel Barslund kommer i studiet og fortæller historien bag Ocean Prawns nye flagskib.
Mark as Played
March 27, 2024 25 mins
Bornholm får sin første moske. Men moskeen bliver en helt anden, end dem vi ser i storbyer og udlandet. Få det første smugkig i Mellem os, hvor formand for Bornholms Moske, Modather Azzam, viser skitser frem og fortæller om arbejdet med moskeen og foreningen.
Mark as Played
Foreninger kan være et godt kort på hånden mod ensomhed, men de kan faktisk blive endnu bedre til at komme de ensomme i møde. Derfor deltog Bo Reddy Nielsen fra Øens Venner i en samtalesalon med andre foreninger for at tale om ensomhed, hvor Betina Juhl Tychsen m.fl. gjorde foreningerne klogere på emnet. Bliv selv klogere, når vi taler med de to om, hvad foreninger kan gøre imod ensomhed.
Mark as Played
March 25, 2024 28 mins
Pia Fris Laneth gæster Mellem os-studiet for at fortælle om sin dybdegående research om kvindelige præsters historie gennem tiden. Det gør hun blandt andet i forbindelse med hendes kommende udgivelse af bogen Kald og Kamp.
Mark as Played
Naturhistorisk Forening for Bornholm holdt onsdag generalforsamling på NaturBornholm, hvor bestyrelsen foreslog at opløse den 92 år gamle forening. Dagen derpå havde Mellem os besøg af to bestyrelsesmedlemmer til en samtale om årsagen til, at den traditionsrige forening ligger på sit dødsleje, foruden at vi fik nogle perspektiver på foreningens betydning for Bornholm.
Mark as Played
March 21, 2024 19 mins
Det lå ikke i kortene, at den nye lokalformand for Dansk Folkeparti, Mette Sode Hansen, skulle gøre politisk karriere. Alligevel har hun formået både at blive spidskandidat til Folketinget, kandidat til Europa parlamentet og senest også lokalformand. Hør "mønsterbryderen" fortælle om sit liv og vejen til politik.
Mark as Played
March 20, 2024 27 mins
I 2020 bliver Oberstløjtnant Uffe Geckler Pedersen chef for Opklaringsbataljonen på Almegårds Kaserne, og allerede da er han godt klar over, at jobbet har en naturlig udløbsdato. Hvad han ikke er klar over, er, hvad der venter ham i jobbet som chef for Opklaringsbataljonen. Hvordan det er gået, og hvad Uffe Geckler Pedersen skal nu, taler vi om i Mellem os.
Mark as Played
March 18, 2024 29 mins
Det er store sko, den nye brygmester hos Svaneke Bryghus fylder ud. Heldigvis har Peter Schrøder også en lang karriere bag sig, hvor han blandt andet har været brygmester hos Viborg Bryghus, Vestfyen, Flakhaven og senest Skanderborg Bryghus. Derfor var han ikke bange for at sige ja til stillingen som brygmester hos Svaneke Bryghus, hvor han allerede nu er begyndt at sætte sit præg.
Mark as Played
March 14, 2024 27 mins
Han vinder igen! Danmarksmesteren for anden gang i kaffesmagning er i dag på besøg hos Mellem os. Benjamin Aske Hunner fortæller om at gøre sine sanser klar til VM i USA, og værten bliver udfordret i at smage, hvilken kaffe der er hvad. Se med i dagens Mellem os og bliv klogere på kaffe.
Mark as Played
March 13, 2024 27 mins
Mellem os har besøg af Margrit Skott som er et aktivt medlem af Ældre Sagen på Bornholm og idemageren bag koncertrækken Månedens Musik. Margrit bruger sin livslange passion for musikken til at bringe liv til lokalsamfundet ved at lave koncerter, der ikke kun underholder, men også skaber fællesskab blandt ældre.
Mark as Played
March 12, 2024 29 mins
Joakim Tranberg fortæller om sin sorg i forbindelse med tabet af sin kone - om tragedie og succes på scenen og om ikke at gå i hundene.

På 7,5 time skulle Joakim Tranberg lære hele manuskriptet til musicalen Matador forfra! Da hovedrolleindehaveren, Nicolai Jørgensen, brækker benet til for premieren, må dubleanten Joakim Tranberg nemlig straks træde til. Hør historien og få et kig ind i en travl skuespillers verden i "Mellem os".
Mark as Played
Ægteparret Dorte Ellegård Pedersen og Tom Thinggaard Pedersen har fornyligt udgivet bogen "Ramsløg - Fra Naturens Spisekammer". De fortæller om, hvor unikt vilde ramsløg er på Bornholm, og giver inspiration til opskrifter med ramsløg. Parret, der ellers er fra Randers, holdt bogreception i William Dams boghandel i Rønne den 29. februar 2024. Hør mere om parret, deres inspiration og vilde ramsløg på Bornholm i Mellem os.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.