De 7

De 7

Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de 7 punten die u moet weten om uw dag met voorsprong te starten. Onze blik op de zaken, met host Bert Rymen.

Episodes

April 26, 2024 16 mins
Mark as Played

Dit is de eerste aflevering van De 7 Kiest, jouw wekelijkse update van de kiescampagne met host Bert Rymen, politiek commentator en algemeen hoofdredacteur Isabel Albers en Chef Politiek Jasper D'hoore.
Wat moeten we onthouden van het dubbelinterview met Bart De Wever en Paul Magnette in De Tijd en L'Echo?
Welke maatregelen stellen de luisteraars voor om het begrotingstekort aan te pakken? 
En hoe staan CD&V en N-VA er...

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

  • Bpost staat in poleposition om het grootste deel van de krantenbedeling te behouden. Dat was lang niet zeker nu het krantencontract met de federale overheid bijna eindigt.

  • Heeft het Waalse AI-bedrijf Cognivia hét geheim in handen tegen het placebo-effect (zeg maar de heilige graal in de farmasector)?

  • Riskeert de VS een open handelsoorlog met China als het zijn dreigementen waarmaakt en...

Mark as Played

Jawel, een nieuwe reeks in het kanaal van De 7! Want ook hier gaan we in volle verkiezingsmodus. Vanaf nu interviewen we elke maandag een kopstuk van een partij. Waar staat die eigenlijk voor? Waarom verdient die op 9 juni jouw stem? Op het einde houdt onze chef politiek Jasper D’hoore alle antwoorden tegen het licht in de rubriek Doorgelicht.

We bijten de spits af met Bart De Wever, voorzitter van de N-VA. Sinds jaar en dag dé le...

Mark as Played

Het is maandag en dan blikken we in De 7 altijd vooruit naar de week die komt, met een gast. Deze keer is dat Peter Hinssen, technologie-kenner, -ondernemer en columnist bij De Tijd.

  • Peter is de geknipte man om big tech-bedrijven als Meta, Amazon, Alphabet en Microsoft onder de loep te nemen. Die komen deze week allemaal met kwartaalresultaten. Net als de Belgische chipproducent Melexis.
  • De wereldwijde militaire uitgaven he...
Mark as Played

Wat zit er in De 7 vandaag? De werkzaamheidsgraad bij mensen met niet-Europese roots in ons land stijgt sneller dan bij andere bevolkingsgroepen. Ondanks die inhaalbeweging blijft de kloof met mensen van Belgische herkomst groot.
Werknemers verkiezen alsmaar vaker een leasefiets boven cash. Voor het eerst is de fiets zelfs even populair als de leasewagen, blijkt uit cijfers van hr-dienstengroep SD Worx.
En is er iets waarover...

Mark as Played

Ergens eind deze week wordt de populaire cryptomunt bitcoin nog eens gehalveerd. Dat is dus niet de eerste keer: het is een belangrijk, terugkerend fenomeen.

Maar wat is dat eigenlijk, zo’n 'halvering’. En wat betekent die voor de waarde van bitcoin? Die ging de vorige keren altijd omhoog: gaat dat nu opnieuw gebeuren?

Die vragen en meer beantwoorden De Tijd-redacteurs Ellen Vermorgen (Beleggen) en Roland Legrand (Technologie) in...

Mark as Played

Wat zit er in de 7 vandaag? De verkoop van woningen blijft afbrokkelen en als je de inflatie meerekent, dalen voor het eerst sinds lang de prijzen van zowel huizen als appartementen.
Het Gentse softwarebedrijf Showpad ontslaat één op de tien werknemers. Wat is daar aan de hand?
En nog in Gent maken ze shampoo van voedingsafval. Investeerders hebben daar zes miljoen euro voor over.

Host: Bert Rymen
Productie: Joris Vanderp...

Mark as Played

Wat zit er in de 7 vandaag?
De kasbon is back. Kan het alternatief voor het spaarboekje even grote potten breken als het succes van de staatsbon van minister van Peteghem?
Er was nooit zoveel achterstand in asieldossiers in 20 jaar tijd. Hoe komt dat?
Het rammelt bij Audi Brussels. De fabrieksband ligt meer stil dan dat ie werkt. Raakt de fabriek in Vorst dit jaar nog volledig operationeel?

Host: Bert Rymen
Productie: ...

Mark as Played

Op maandag blikken we in De 7 altijd vooruit naar de week die komt.
Deze keer doen we dat met Chef Politiek Jasper D'hoore van De Tijd.
We buigen ons over dé geopolitieke vraag van de week: escaleert het geweld tussen Israël en Iran verder? Komt er een Israëlisch tegenoffensief na de Iraanse aanvallen van vorige zaterdag?
We gaan 't ook hebben over politiek in eigen land, want met het einde van de paasvakantie kan de verki...

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

  • De diamantsector clasht met de overheid over sancties tegen Russische diamant. En dat is waarom de man aan de diamantentop, Ari Epstein, nu opstapt. Dat horen we bij De Tijd.
  • De Vlaamse arbeidsmarkt blijft verhit, maar koelt wel lichtjes af. Er zijn steeds meer werkzoekenden voor steeds minder vacatures.
  • En of ze nu Matti of Lucy heten: beleggingsrobots blijken geen succes in ons land. KBC t...
Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

  • De kogel is door de kerk. De curatoren van de failliete busbouwer Van Hool hebben woensdagavond laat, na lang nagelbijten, een akkoord bereikt met kandidaat-overnemers VDL en Schmitz Cargobul.
  • De gevallen Vooruit-kopman Conner Rousseau maakt een comeback. Welke rol kan hij nog opnemen in de Belgische politiek?
  • En het Amerikaanse tech-bedrijf OpenAI demonstreert in een blogpost zijn nieuwste 'ste...
Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

Mark as Played

Op maandag blikken we in De 7 altijd vooruit op de (business)nieuwsweek met een gast. Dat is vandaag Jeroen Lemaire, CEO van software-bedrijf In The Pocket. 

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

  • De pensioenhervorming is definitief goedgekeurd. De Kamer heeft gisterenavond laat het licht op groen gezet. Er is nu duidelijkheid over onder meer de pensioenbonus en de voorwaarden voor het minimumpensioen.
  • De vakbonden vrezen dat het de foute richting uitgaat bij de verkoop van busbouwer Van Hool. Ze zijn bang voor zwaar jobverlies en vinden dat de politiek moet ingrijpen.
  • Ingenieurs uit Krui...
Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

  • Alsmaar meer verpleegkundigen worden zelfstandig. En dat zou op termijn wel es een groot probleem kunnen worden, zegt de rusthuissector.
  • Er zijn nog twee kandidaat-ondernemers in de running om het failliete Van Hool over te nemen. Onze redactie heeft uit goede bron vernomen dat één van die twee in poleposition ligt.
  • Waarom zijn roofmijten het beste nieuwe wapen om ons toekomstig eten te bescherm...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.