Sustainability

Sustainability

Hør podcasten Sustainability og bli oppdatert på den raske utviklingen innen bærekraftsfeltet i skjæringspunktet mellom næringsliv, politikk og vitenskap. Vi løfter blikket og ser på megatrender, og vi dykker ned i detaljer som skal gjøre ESG lønnsomt. Vi bryr oss om alle bærekraftsbokstavene norske selskaper må forholde seg til: E, S og G. Med oss i studio har vi mennesker som enten kan mye - eller vil mye - eller begge deler.

Episodes

September 19, 2022 20 mins

Partner og seniorrådgiver Elise Heidenreich i First House og spesialrådgiver Kaia Østbye Andresen i Sustainability gir gode råd på hvordan du kan planlegge og jobbe effektivt! Programleder er Mette Fossum, partner og seniorrådgiver i Sustainability. 

Podkasten er produsert av Jonas Bjørnes, rådgiver i søsterselskapet First House.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Hvilke forretningsbeslutninger må bedriftsledere ta i dag for å rigge seg for fremtidens nullutslippssamfunn?

Dette er ett av spørsmålene vi stiller Martin Skancke, leder av det regjeringsoppnevnte Klimautvalget 2050.

Podkasten er produsert av Jonas Bjørnes, rådgiver i søsterselskapet First House.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played
June 28, 2022 17 mins

Openheit og transparens er heilt avgjerande dersom ein skal lukkast med å gjere dei globale forsyningskjedene meir berekraftige. Seniorrådgjevar Ragnhild Eikenes har snakka med forskar Toby Gardner ved Stockholm Environmental Institute. Gardner har vore sentral i utviklinga av eit verktøy som kan bidra til å revolusjonere tilgangen på informasjon om den globale handelen med risikoråvarer som soya, palmeolje, bomull, kaffi og kakao.

...

Mark as Played
June 17, 2022 13 mins

Hva er bærekraft-rangeringer og hvorfor kan de slå så skjevt ut at Tesla scorer dårlig mens et av verdens største oljeselskaper scorer bra? 

Lytt til podcasten fra Sustainability AS og forstå mer av hvordan disse rangeringene fungerer, og ikke minst hvordan ny og offensiv politikk fra EU kanskje vil bidra til å rydde i dette forvirrende landskapet.

Podkasten er produsert av Jonas Bj...

Mark as Played
June 13, 2022 14 mins

Åpenhetsloven trer i kraft 1. juli 2022. Loven pålegger større virksomheter å gjøre aktsomhetsvurderinger, redegjøre for vurderingene, samt plikt til å offentliggjøre informasjon for allmennheten. I denne episoden gir Marte Roen, senioradvokat i Kvale Advokatfirma, og Mette Fossum, partner og seniorrådgiver i Sustainability AS, deg en kort «hvem, hva og når»...

Mark as Played

I skyggen av vonde nyheter fra krigen i Ukraina kom det en god nyhet fra Nairobi. Under FNs miljøforsamling forpliktet verden seg til en avtale som skal stanse plastforsøpling. Hva betyr denne avtalen for verden, Norge og norske virksomheter? Vi har fått med oss Global Plastics Policy manager,  Eirik Lindebjerg fra WWF Verdens naturfond i studio. Han forteller blant annet hvordan norske virksomheter kan gj&...

Mark as Played

Det utvises stort engasjement, mange initiativ og aksjoner for å bistå i Ukraina nå. Likevel kan engasjementet faktisk vise seg å stå i veien for tidskritisk nødhjelp. I dagens episode snakker partner og seniorrådgiver Mette Fossum med Kathrine Raadim fra NORCAP; en selvstendig del av Flyktninghjelpen og som jobber for å forbedre internasjonal bistand. Ved å lytte inn vil du og...

Mark as Played

Vi er midt i høytiden for årsrapporteringen og mange svetter over fjorårets bærekraftsresultater og innrapportering av dem. Har du og din virksomhet fått med deg alt?

Amalie Gøperød fra Cemasys og Mette Fossum fra Sustainability AS snakker om hva som er viktig for en god og riktig bærekraftsrapportering.

Podkasten er produsert av Jonas Bjørnes, rådgiver i søst...

Mark as Played
January 26, 2022 20 mins

Det er tid for årsrapportering – og det ikke alle virksomheter er klar over, er at de aller fleste nå må rapportere på likelønn, ufrivillig deltid og hva virksomheten gjør for å fremme likestilling og mangfold, og hindre diskriminering og trakassering. Isabelle Ringnes fra EqualityCheck og Mette Fossum fra Sustainability AS går nærmere inn på temaet likestilling og...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.