Aynısı Başıma Geldi

Aynısı Başıma Geldi

Hepimizin başına gelen sıradan olaylara sıradışı yaklaşımlar Twitter: https://twitter.com/aynisibasima Instagram: https://www.instagram.com/aynisibasimageldi/ E-mail: aynisibasimageldi@gmail.com

Episodes

December 14, 2022 30 mins
Umut etmek bize neler öğretir?
Umutlu olmak her zaman iyi bir şey midir?
Kendimizi öğrenilmiş çaresizlik içinde hissetmemizden her zaman biz mi sorumluyuz?
Bu soruları sorarken kadın kuaförlerinde harcanan devasa süreleri, yere düşen dondurma toplarından yetişkinliğe uzanan hayal kırıklığı türlerini ve irili ufaklı talihsizliklerimizi de masaya yatırıyoruz. Sonra da masadan kaldırıyoruz. Keyifli dinlemeler!
Mark as Played
İnsanlar neden bir gruba dâhil olma ihtiyacı duyarlar?
Bir gruba dâhil olmak için en fazla neler yapabilirler?
Grup davranışlarıyla ilgili insanoğlunun sınırlarını konuştuğumuz bu bölümde "kabul görme"den "night talk"a, "uyum sağlama"dan bu uyum adına içine düştüğümüz tuhaf durumlara dair birçok örneğe değiniyoruz.
Mark as Played
Aradığınız bilgiye ulaşamadığınızda Alzheimer mı oluyorum acaba diye korkanlardan mısınız? Kemerlerinizi bağlayın ve unutkanlığın o kadar da korkulacak bir şey olmadığını ve hatta bazen hayatta kalmanızı ve evliliğinizi kurtarabileceğini (umarız başınıza gelmez) konuştuğumuz yeni bölümümüz huzurlarınızda!
Mark as Played
Uzuuun bir aradan sonra şu anda da muzdarip olduğumuz bir konuyu konuşuyoruz; Yaşlılık ve yaşlıların teknoloji ile imtihanı. Metaverse'de bizi neler bekler? Gelecekte otobüs bekler miyiz yoksa Gülben Ergen'in de söylediği gibi uçacak mıyız? Bu bölümü Kalben'in de dediği gibi tüm yaşlı ve seksi tilkilere ve gelecekteki bizlere ithaf ediyoruz.
Mark as Played
Seyahat anılarını konuştuğumuz bu bölümde, Anadolu topraklarından Balkanlara kadar uzanan yolculukları ve yolda başımıza neler gelmiş onları konuşuyoruz. Bu bölümümüz başta Nil Karaibrahimgil olmak üzere o uzaktaki köye gidip gören özgür kız ve erkeklere gelsin!
Mark as Played
Tüm dinleyicilerimizin yeni yılını kutluyor ve beklentiler üzerine konuşuyoruz!
Mark as Played
Ertelemek ve ertelenmek üzerine muhabbet ettiğimiz bu bölümde sınırları biraz zorluyoruz. Siz neleri erteliyorsunuz? Ha bir de, Naim'in erteleme rekorunu kırabilen yiğit çıksın ortaya! Keyifli dinlemeler!
Mark as Played
December 2, 2021 39 mins
Trafikte erkekliği ve erkekleri konuşuyoruz. Ka-Chow!
Mark as Played
Bu bölümde Dünya çapında ses getiren Güney Kore yapımı "Squid Game" drama dizisi ve oyun kavramı üzerine konuşuyoruz. Squid Game Türkiye'de çekilseydi, hangi oyunlar dahil edilirdi? Oyun kavramını olumlu ve olumsuz özellikleri ile değerlendirmekle kalmayıp, hırs ve ödül kavramlarının üzerine de sohbet ediyoruz. Tuba ve Naim karşı karşıya gelseydi, hangisi kazanırdı? Daha fazlası için bizi @aynisibasimageldi Instagram hesabımızdan t...
Mark as Played
October 22, 2021 39 mins
Bir önceki bölümümüzde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bir romantik ilişkinin bittiğini nasıl anlarız? Bittiğini anladığımızda neden uzatırız? Romantik ilişkilerdeki mahşerin dört atlısı nedir? Filmlerden de karakterlerle beslediğimiz bu bölümümüzde parolamız, bizim başımıza geldi ve umarız aynısı başınıza gelmez!
Mark as Played
Romantik ilişkilerinizde tam her şey yolunda gidiyor dediğinizde ofsayta düştüğünüz oldu mu? Peki ofsayta düştükten sonra tekrar gol olamaz mı? Bu bölümde, güven ve bağlılığı arttıracak başlıkları, bağlanma teorisini ve isyanlarımızı dinleyebilirsiniz. Umuyoruz, aynısı başınıza gelmez!
Mark as Played
Birbirimize ne oldu da yalnız kaldığımızı sorduğumuz bu bölümde, yalnızlığı tüm boyutuyla konuşuyoruz. Yalnızların tipleri var mıdır? İnsanlar yalnız ölmekten korktuğu için mi evlenir? Yalnızlık sadece Allah'a mı mahsustur? Yalnızlar karpuz yeme hakkında sahip midir? Tüm bu soruların cevapları onuncu bölümümüzde! Bizi yalnız bırakmayın!
Mark as Played
Bu bölümde eksikliğini hissettiğimiz şeylerden bahsettik. Duyduk ki siz de bizim eksikliğimizi hissetmişsiniz. "Tuba ve Naim acaba küstü mü, yeni bölüm çekmiyorlar" söylentileri şehrin her tarafını sarmış. Tüm cevaplar yeni bölümümüzde! Aynısı Başıma Geldi, 9. bölümüyle tüm hızıyla devam ediyor!
Mark as Played
Düğün dernek serisinin ikinci bölümünde başımıza gelen düğün hadiselerinden bahsettik. Düğün, gelin ve damat için midir yoksa gelin ve damat haricinde herkes için midir?
Mark as Played
Düğün sezonu yaklaşırken, düğün öncesi ve sonrası olmak üzere ele aldığımız Düğün Dernek serisinin bol kahkahalı ilk bölümünde, ilk tanışma ve daha fazlasını konuşuyoruz.
Mark as Played
June 7, 2021 35 mins
Bu bölümde beden algısı ve özgüven üzerine konuşuyoruz. Bu bölüme özel olarak tüm dinleyicilerimizi Instagram hesabımız, "Aynisibasimageldi" ye davet ediyoruz. Aynaya baktığınızda aklınıza gelen üç kelimeyi siz de bizimle paylaşabilirsiniz.
Mark as Played
May 24, 2021 39 mins
Bu bölümümüzde, çizgi filmlerle zaman yolculuğu yapıyoruz. Temel Reis ile birlikte sofralarımızdan eksik olmayan ıspanaktaki demir oranından, ninjaların pizza sipariş etmesine kadar bir çok detay bu bölümde. Keyifli dinlemeler!
Mark as Played
May 13, 2021 31 mins
Bu bölümümüzde, bayramlarda başımıza gelen olaylardan bahsetmenin yanı sıra "ah o eski bayramlar" deyişlerinin kökenini anlamaya çalıştık. Umuyoruz ki, sizlerin de başına gelmiştir. Keyifli dinlemeler!
Mark as Played
Bu bölümde, utanma duygusu ve sosyal kaygılarımız üzerinde konuştuk.
Mark as Played
Pandemi sürecindeki temizlik kaygılarımızı ve bunların hangi noktada takıntıya dönüşebileceğini konuştuk. Ayrıca başımıza gelen mini temizlik felaketleri de bu bölümde!
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.