All in the Game | BNR

All in the Game | BNR

Videogames zijn voor iedereen. Wil je weten wat er in die wereld speelt? Techredacteur Joe van Burik en audioproducer André Dortmont duiken daar elke week in met hoogleraar Felienne Hermans, tal van BNR-collega's én leuke gasten.

Episodes

April 24, 2024 6 mins

Stellar Blade is een nieuwe actievolle avonturengame van Koreaanse makelij voor alleen de PlayStation 5. Joe van Burik bespreek met BNR-collega Ivo Klokman wat je moet weten over dit spel.

Stellar Blade doet sterk denken aan Bayonetta, Devil May Cry, NieR: Automata én Soulsbourn-games zoals Elden Ring.

 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Nederlandse gamemakers willen graag meer erkenning vanuit de overheid, om zo ook meer aanspraak te maken op beter regelingen. In dit gesprek is Rami Ismaïl, onafhankelijk game-maker en bestuurder van de Dutch Game Association, te gast bij Joe van Burik en Ben van der Burg.

Dit gesprek over Nederlandse gamemakers werd gevoerd in BNR Digitaal en is hierbij ook te luisteren in de feed van All in the Game. Want: het gaat niet goed met...

Mark as Played

Tv-series en films gebaseerd op games, zoals Fallout en vorig jaar The Last of Us, scoren over het algemeen erg goed. Vroeger was dat heel anders, maar waarom? Dat bespreken Joe van Burik, André Dortmont en Jochem Visser met filmmaker Maurice Schutte.

Wat speelt er?

  • Kenshi
  • Call of Duty: Warzone 2.0
  • Llamasoft: The Jeff Minter Story

Retrorubriek

BNR-collega Yannick Eling (Chef Nieuws) over Pokémon Gold & Silver...

Mark as Played
April 11, 2024 10 mins

Fallout is als tv-serie nu te zien op Amazon Prime Video. Joe van Burik bespreekt met BNR-collega's Jochem Visser en Niels Kooloos, die de eerste afleveringen al gezien hebben, wat je daarover weten moet.

Er zitten geen spoilers in deze podcast over de tv-serie Fallout.

Fallout is gebaseerd op en speelt zich af in de post-apocalytische wereld uit de gelijknamige gamereeks, ooit bedacht door Interplay Entertainment en nu al lang i...

Mark as Played

Met games vreemde talen leren? Dat kennen we al even, maar met Jungle the Bungle kunnen jonge kinderen dat ook al vanaf twee jaar oud! Joe van Burik, Felienne Hermans en Niels Kooloos praten erover met de bedenkers: Carolina Bongers en Amber Stam.

Jungle the Bungle is de game die Carolina en Amber hebben uitgebracht, als onderdeel van een breder project. Dit taalleerspelletje is nu te spelen op iOS en binnenkort ook op Android.

W...

Mark as Played
March 28, 2024 24 mins

Dragon's Dogma 2 is als nieuwe actie-RPG Capcom met evenveel lof als controverse onthaald. In deze Mini-Game bespreken Joe van Burik en Jochem Visser de game met hun gast Marcel Vroegrijk als kenner van games in dit genre.

Dragon's Dogma 2 wordt volop vergeleken met 'Soulsbourne'-games zoals Elden Ring, maar ook Skyrim, The Witcher en (als het gaat om rollenspellen in een Westerse fantasy-setting) Baldur's Gate 3. Dat zijn lovende...

Mark as Played

Hoe is het om één van de beste gamers te zijn in Starcraft II? Dat weet Kevin 'Harstem' de Koning. Hij praat erover met Joe van Burik, Daniël Mol en Sam van Zuilen.

Kevins leven bestaat uit die game op topniveau spelen als e-sporter, er video's over maken én commentaar geven bij wedstrijden. Hoe het is om (betaald) elke dag je leven zó bezig te zijn met deze game, vragen we hem als onze gast in deze aflevering.

Wat speelt er?

Mark as Played
March 14, 2024 19 mins

Final Fantasy VII Rebirth is de tweede in de reeks van drie remakes van Final Fantasy VII, de game die in 1997 voor de eerste PlayStation-spelcomputer verscheen en een mythische status geniet. Dat bespreekt Joe van Burik in deze Mini-Game met Ramiro Oosting.

Final Fantasy 7 is een gamefenoom, mede daarom is het niet verwonderlijk dat ontwikkelaar en uitgever Square-Enix ervoor heeft gekozen op enorme wijze uit te pakken met de rem...

Mark as Played

We moeten van fossiele brandstoffen af om het leven op Aarde een fijne toekomst te geven. Hoe je dat kunt afdwingen, merk je in de game All Rise, zo ontdekken Joe van Burik, André Dortmont en Felienne Hermans in deze aflevering.

All Rise wordt onder leiding van onze gast in deze podcast: Joost Vervoort, universitair hoofddocent Transformative Imagination aan de Universiteit van Utrecht, en oprichter van Anticiplay. All Rise is vol...

Mark as Played
February 29, 2024 9 mins

Pacific Drive is een 'roguelite'-game waarin je in een gebied vol bovennatuurlijke verschijnselen moet zien te overleven, door je auto goed te verzorgen. Joe van Burik en Niels Kooloos bespreken deze game.

Pacific Drive is nu te spelen op PlayStation 5 en pc.

 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Het gaat moeizaam in de game-industrie, zo lijkt het althans uit signalen bij Sony PlayStation, Microsoft én Nintendo. In deze 'Extra Game' hoor je een gesprek uit het programma BNR Digitaal, met Joe van Burik en Ben van der Burg, en hun gast Joost van Dreunen, game-investeerder en academicus aan de New York University. 

Sony heeft het zwaar: er worden 900 mensen ontslagen, dat bericht komt na het nieuws dat de komende twaalf maan...

Mark as Played

Bepaalde games laten je een nog krachtiger of emotioneler verhaal ervaren dan boeken of films dat kunnen doen. Dat bespreekt NRC-gameredacteur Len Maessen als gast van Joe van Burik, Felienne Hermans en Niels Kooloos in deze aflevering.

Len Maessen schrijft voor NRC over games, en publiceerde ook onder meer in het boek Extra Levens (samengesteld door Arnoud van Adrichem) en literair magazine DW B over de emotionele diepgang die be...

Mark as Played
February 19, 2024 7 mins

Helldivers 2 scoort behoorlijk goed. Wat je moet weten over deze nieuwe looter-shooter, waarin je vooral buitenaardse monsters en robots afknalt, hoor je in deze extra shortcast met Joe van Burik, André Dortmont en Sam van Zuilen.

Helldivers 2 heeft in de week na de release meer 400.000 gelijktijdige spelers op Steam aangetikt. Dat maakt dit verreweg de meest populaire game van Sony PlayStation die ook op pc te spelen is. Dit spel...

Mark as Played

Analogue Pocket én het opmerkelijke Xbox-nieuws van Microsoft bespraken we bij BNR, dus alle reden voor deze Extra Game-podcast! Je hoort Joe van Burik over deze moderne handheld die diverse Game Boy-games (en nog veel meer spellen) afspeelt én over de aankondiging dat Microsoft Xbox-games naar andere spelcomputers brengt.

Naast Joe hoor je Bas van Werven en Nina van den Dungen in deze extra podcast. Daarin wordt eerst bespreken h...

Mark as Played

Suicide Squad: Kill the Justice League is de nieuwste superheldengame, die zich centreert rond een groepje antihelden dat onder meer Batman en Superman juist wil afmaken. Joe van Burik spreekt erover met BNR-collega en superheldenkenner Donner Bakker, die de game uitgebreid gespeeld heeft.

Suicide Squad: Kill the Justice League draait om Captain Boomerang, Deadshot, Harley Quinn en King Shark. Dat is het viertal antihelden waarmee...

Mark as Played
February 8, 2024 5 mins

Stormgate, de spirituele opvolger van StarCraft II die gemaakt wordt door Frost Giant Studios, is nu (tijdelijk) te spelen als open bèta. Joe van Burik bespreekt de game in deze shortcast met Daniël Mol, die Stormgate al een tijdje speelt.

Stormgate is speelbaar op pc (geweest) voor wie toegang heeft (of had) tot de beta, in de loop van 2024 moet de game officieel uitkomen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

De Nintendo Switch gaat al zeven jaar mee, dit jaar verwachten we daarom allemaal de opvolger, mét onder meer een nieuwe Mario-game. Joe van Burik en André Dortmont spreken daarover in deze crossover-aflevering met Jacco Peek en Cody van den Bogert van Bonuslevel.

Nintendo zal volgens de verwachting van velen in 2024 met een nieuwe spelcomputer komen, de opvolger van de Switch dus. Maar wat gaat dat apparaat (anders) doen vergelek...

Mark as Played
January 24, 2024 8 mins

Palworld lijkt op 'Pokémon met geweren', maar kopieert eigenlijk vooral elementen van ARK: Survival Evolved en Elden Ring. Joe van Burik bespreekt met BNR-collega Niels Kooloos in deze shortcast van All in the Game wat je moet weten. (Omdat deze game in korte tijd enorm is geëxplodeerd in populariteit, brengen we deze Mini-Game een dagje eerder dan normaliter.)

Palworld is gemaakt door de Japanse studio Pocket Pair en trekt vo...

Mark as Played

In Games in Concert: The Score kun je genieten van gamemuziek uitgevoerd door het Metropool Orkest. Maar een belangrijk onderdeel van dat concert is het zélf meespelen, zo hoor je in deze aflevering van All in the Game met Joe van Burik, André Dortmont en BNR-collega Niels Kooloos.

Onze gast is Steye Hallema, creative director bij The Smartphone Orchestra. Hij bedacht The Score en zorgt dat dit uitgevoerd kan worden met het Metrop...

Mark as Played
January 11, 2024 5 mins

Against the Storm is een kruising tussen een city-builder en een roguelike in een apocalyptische setting. Joe van Burik praat erover met Daniël Mol, die de game heeft gespeeld.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.