Bloedband

Bloedband

In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcastserie Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt? Wil je met ons in contact komen? Dat kan via bloedband@talpanetwork.com.

Episodes

March 14, 2022 1 min

Vanaf 21 maart in je favoriete podcast-app

In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfde...

Mark as Played

In deze eerste aflevering van Bloedband vertellen Heleen en Debbie over de aanhouding van hun zoon en broer Michael P. Ze worden bedreigd en moeten zelfs onderduiken nadat bekend wordt dat hij iets met de vermissing van Anne Faber te maken heeft. Een gesprek over verdriet, schaamte en ongeloof.

 

Wil je met ons in contact komen? Dat kan via bloedband@talpanetwork.com.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Deel twee van het gesprek met Heleen en Debbie. Het leven van de vrouwen is voorgoed veranderd door de delicten die Michael op zijn geweten heeft. Ze hebben nog steeds veel verdriet, maar moeten ook door met hun eigen leven. Lukt dat? Kán dat? En is er nog contact met Michael?

 

Wil je met ons in contact komen? Dat kan via bloedband@talpanetwork.com.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Boosheid, bezorgdheid en heel veel verdriet. Het zijn de emoties die Ria voelde op het moment dat ze hoorde dat haar zoon Mark* was gearresteerd. Er heerst bij haar enorme onzekerheid: Wat heeft hij gedaan? Heeft hij het überhaupt wel gedaan? Wil ze het eigenlijk wel weten? Ria vertelt erover in deze derde aflevering van Bloedband.

 

*Mark is een om privacyredenen gefingeerde naam.

 

Wil je met ons in contact kom...

Mark as Played

De vierde aflevering van Bloedband. Een constante angst voor het volgende delict wat haar broer pleegt: Jarenlang zit de Utrechtse Cornelie in onzekerheid, omdat haar broer keer op keer in de fout in gaat en de gevangenis in moet. Waar eindigt dit?

 

Wil je met ons in contact komen? Dat kan via bloedband@talpanetwork.com. In gesprek komen met Cornelie? Dat kan via haar website www.wijwell.nl.

See omnystudio.com/listener for p...

Mark as Played

Een zoon die duizenden kilometers verderop in de cel zit en waar nagenoeg geen contact mee mogelijk is. De 77-jarige Jenneke moet er inmiddels al jaren en nóg jaren mee leven. In deze laatste aflevering van het eerste seizoen van Bloedband vertelt ze over het verdriet op afstand, maar ook over twijfel en hoop.

 

Wil je met ons in contact komen? Dat kan via bloedband@talpanetwork.com.

See omnystudio.com/listener for pri...

Mark as Played
September 8, 2022 2 mins

Wekenlang zoekt het Zeeuwse Oostburg naar de 29-jarige Ichelle van de Velde. Pas maanden later wordt ze gevonden. Ze is dood. Niemand begrijpt wat er is gebeurd met de rustige, vrolijke eigenaresse van het naaiwinkeltje. Waarom moest Ichelle dood? Hart van Nederland-verslaggever Maike Senders gaat in gesprek met haar nabestaanden over die weken van onzekerheid, het verlies en het onbegrip.

Moord in de Spirituele Winkel: nu in je f...

Mark as Played
January 6, 2023 22 secs

Nu beschikbaar in je favoriete podcast-app:

Iedere acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord, bij zes op de tien is de dader hun man, vriend of ex. Ze heten Eva, Nadine, Hümeyra, Esmee of Shella. Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma maakt met grote regelmaat nieuwsitems over vrouwenmoorden. Zij vraagt zich af wie de vrouwen zijn die dit overkomt en waarom dit zo vaak blijft gebeuren.

In de nieuwe podcastserie 'Vro...

Mark as Played
June 20, 2023 1 min

In de gloednieuwe podcastserie ‘De Adoptienon’ neemt Hart van Nederland de Nederlandse rol bij babyroof uit Chili onder de loep. De podcast richt zich op de handel en wandel van de Nederlandse zuster Gertrudis Kuijpers, die in die tijd de leiding had over het kindertehuis Las Palmas in de hoofdstad Santiago. Was het Chileense kindertehuis Las Palmas een baken van hoop of een doorvoerhaven voor kinderen? 

In wat haar laatste grote ...

Mark as Played
April 19, 2024 31 secs

Vanaf 23 april 2024 is seizoen 2 van de Hart van Nederland-podcast Vrouwenmoord te vinden in je favoriete podcast-app:

Het is de meest voorspelbare moord: vrouwenmoord. Iedere acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord, bij zes op de tien is de dader hun man, vriend of ex. Ze heten Megan, Syla, Sanne en Jet. Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma vraagt zich af wie de vrouwen zijn die di...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.