Podden som fruktade solnedgången

Podden som fruktade solnedgången

En skräckfilmspodd med glimten i ögat. Vi pratar film i allmänhet och skräckfilm i synnerhet

Episodes

May 10, 2024 61 mins

För att en film ska bli en tia så måste den vara mer än en karbonkopia. Och hur ointressant kan man göra Meta, vi tvingas hellre förvärvsarbeta. Och kan du lista ut mördaren, vem är denne, vem? Det får ni reda på i vårt avsnitt om Scream fem. På med lurarna och bli hård i kalsongen, här är ett nytt avsnitt från oss i Podden Som Fruktade Solnedgången.

Mark as Played

Vi ser en ganska ny film. The first Omen från 2024, vi hatar ju inte att prata om konspirationer inom kyrkan, satanism och kulter. Välkomna att hänga med på detta avsnitt. Då filmen är relativt ny så varnar vi här att det förekommer många spoilers. 

Mark as Played
April 26, 2024 89 mins

Vi ser Eli Roth's Thanksgiving från 2023. Vi leker Fuck, Mary, Kill och pratar om alldeles för långa filmer. 

Mark as Played
April 19, 2024 64 mins

Vi fortsätter med film nummer fyra. Hela gänget är tillbaka, 11 år har gått, mycket har hänt både i Woodsboro och riktiga världen, men en sak är som vanligt, Ghostface är tillbaka.  Ny teknik, nya offer, nya karaktärer och fortsatt skojande med meta i den sista filmen av Wes Craven. Vi ses i nattens mörker.

Mark as Played
April 12, 2024 67 mins

Filmer som överraskar en, det är bland det finaste vi har. Utan att spoila filmen i denna ruta för beskrivning så är detta en resa som tar många vändningar. Haka på denna mardrömsvistelse som handlar om ett dubbelbokat Airbnb.  Vi ses i nattens mörker!

Mark as Played
April 5, 2024 51 mins

Vi packar ner hela gänget...eller nåja de som återstår och så drar vi till Hollywood för Scream 3. Courtney Cox och hennes minst sagt udda lugg tar upp en ganska stor del av podden och överanvändandet av skottsäkra västar. Ber om ursäkt att ljudet är lite sämre då jag/Hoff råkat vända mikrofonen bakochfram och låter som att jag sitter i en bottenlös tank. Vi ses i nattens mörker.

 
Mark as Played

Niclas gör comeback genom att läsa tantsnusk. Vilka är egentligen de mest skrämmande filmomslagen genom tiderna och hur väl har egentligen Wes Cravens skräckis från 91 åldrats?

 
Mark as Played
March 22, 2024 68 mins

1 år efter att morden i Woodsboro begåtts är han tillbaka, allas våran Ghostface. Nya offer ska skördas, referenser ska hagla, och hela gänget från första rullen samlas åter i kanske en av skräckfilmens bättre uppföljare? Ni följer med på en timmes resa i flams och trams där ni får en massa kul trivia och vi spoilar givetvis vem mördare än i denna supernya film från 1997. Vi ses i nattens mörker!

Mark as Played
March 15, 2024 83 mins

Då Niclas fortfarande är sjuk så får vi damma av vad som skulle blivit en del av vår "31st skräckfilmer till Halloween", vi ser och pratar Scream från 1996. Hoff drar liknelsen "som att fistbumpa Hagamannen efter ett parti poker", hur man får in den meningen, det hör ni bara om ni lyssnar. Vi ses i nattens mörker.

Mark as Played
March 1, 2024 81 mins

En spiral rakt ned i helvetet och en Måndag hela veckan-inspirerad film med en riktigt dyster ton. Vi ser Southbound från 2015. Stora avslöjanden görs och skratten hörs. Vi ses i nattens mörker!

 
Mark as Played
February 23, 2024 79 mins

Vi pratar tåg och kött i avsnittet The Midnight Meat Train från 2008 av Ryûhei Kitamura. Vi får se gamla galna Vinnie Jones som en benhård slaktare. Vi rankar filmer som grusat våra förväntningar, löften till lyssnare avhandlas och Hoff har fått en briljant ide där han ska ut och urinera i naturen. 

Mark as Played
February 16, 2024 61 mins

Vi pratar om livet efter döden...nej det gör vi faktiskt inte alls. Niclas fastnar i en oändlig loop av fniss och berättar historier om svunna tider och Dallas.  Vi ser Re-Animator från 1985.

Mark as Played
February 9, 2024 56 mins

Vi fortsätter på det inslagna spåret och ser 80talare. Ännu en rulle som bygger på en bok av

H.P. Lovecraft. Vi pratar och ni lyssnar så ses vi i nattens mörker!  
Mark as Played
February 2, 2024 59 mins

Lagom till fredagslunchen så skickar vi ut detta. Vi ser Talk To Me från 2022 av bröderna Michael och Danny Phillipou. Zack Snyder som vi båda vill att det ska gå bra för åker på en roast, annars är det ett ganska seriöst avsnitt för att vara oss.  

Mark as Played
January 26, 2024 53 mins

Vi fortsätter utforska 80-talets outtömliga skattkista av skräckisar med låg budget. Vi ser vad som sägs vara Predators stora inspirationskälla. Without Warning från 1980 med bla Martin Landau och Jack Palance i rollerna. Ber om ursäkt för det burkiga ljudet då lite teknikstrul uppstod. Vi ses i nattens mörker!

 
Mark as Played
January 19, 2024 75 mins

Vi ser ännu en slasher, häng med oss till Kanada och Valentines Bluff. Vi ser My Bloody Valentine från 1981 och här trivs vi båda. Det blir ohyggligt mycket skratt och trams.

Mark as Played
January 12, 2024 57 mins

Glad fredag vänner av skräck!  Välkomna på pyjamasparty med oss, vi ser slasherfilmen med den minst karismatiske mördaren av alla. Häng med när vi tramsar oss igenom The Slumber Party Massacre från 1982. 

Mark as Played
January 5, 2024 82 mins

Vi börjar året med vad som skulle ha varit förra årets sista avsnitt. En slasher som utspelar sig på nyårsafton, vi ser New Year's Evil från 1980. Vi presenterar våra favoritfilmer i den alltid lika uppskattade genren Djurskräck. Vi ses i nattens mörker!

Mark as Played
December 29, 2023 72 mins

God fortsättning kära lyssnare! Om ni precis som oss sitter med en smygande bukfetma efter all julmat och dryck så är det väl perfekt att lyssna på när vi pratar om mordiska pirayor med en svindlande aptit? Vi ser den skamlösa Piranha 3D från 2010 där behållningen beroende på läggning är antingen lättklädda damer, Jerry O'Connel i röda speedos eller sargade kroppar. Vi ses i nattens mörker!

Mark as Played
December 22, 2023 68 mins

Här kommer vårat julavsnitt till er kära lyssnare. Vi ser denna helfestliga rulle från 1984, kreativa mord och nakenhet utlovas. Från oss båda till er alla, en riktigt god jul! Men passa er för tomten, han är en lömsk fan...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.