Koh Lantapodden

Koh Lantapodden

Koh Lantapodden är en podcast för dig som på något sätt har intresse av den vackra thailändska ön Koh Lanta. Vi levererar tips och råd, främst genom spännande gäster som har unika band med denna ö.

Episodes

April 4, 2024 22 mins

Del två av intervjun med Junie från Lanta Animal Welfare. 

Du får höra vidare om deras verksamhet och om Time For Lime, matlagningskskolan där alla pengar som kommer in går till djurens väl och ve.

https://lantaanimalwelfare.com/

Mark as Played

Junie Kovacs är norskan som startade Lanta Animal Welfare (LAW). LAW är en organisation som under många år hjälpt djur i nöd på Lanta, främst har de steriliserat djur men även tagit om många skadade djur. 

Lanta Animal Welfare finansieras genom matlagningsskolan Time For Lime och donationer. Pandemin slog hårt mot ekonomin och idag 2024 är de i desperat behov av att så många som möjligt hjälper dem med donationer. Du kan hjälpa til...

Mark as Played

Sandra Wigren med familj flyttade ned till Lanta och bor nu på ön heltid. På Koh Lanta driver hon Soulfitness och Koh Lanta Entertainment. Ett omväxlande liv som bjuder på yoga, andningsövningar och clown och piratshower. Hör henne berätta i detta poddavsnitt!

https://www.soulfitness.se/

Mark as Played

Familjen Danielsson återvänder 2023/24 till Lanta efter att ha tvingats avstå långresan under pandemin. Två i familjen har diabetes typ1 vilket gör att förberedelserna inför resan blir extra viktiga. Ett fullmatat avsnitt som innehåller råd inför resan, tips hur man njuter på Lanta och många visdomsord från den mycket positive Sundvallsbon Samuel!!!

Mark as Played

Emrik Eklund och Björn Heindow har öppnat en vinbar på Lanta. De serverar toppviner från världens alla hörn i en trevlig lokal på Long Beach! 

Mark as Played

Koh Lantapodden besöker fotbollstränaren Micke Stahre i Uthai Thani. Stahre tränar stadens fotbollslag som ligger i den högsta divisionen i Thailand. Micke har tidigare tränat och vunnit SM-guld med AIK, tränat IFK Göteborg, Häcken och varit verksam i flera andra länder som fotbollstränare. Ni bjuds på en stor dos Thailändsk fotboll och hur det är att vara tränare i Thailand. 

Mark as Played
March 10, 2023 13 mins

Koh Lantapodden har samlat ihop ett antal frågor som besökare på Lanta brukar ställa inför avresa eller under sin vistelse på ön. Svar på undringar om visumresor, småkryp och växlingskurser är några teasers från avsnittet!

https://www.jojolantarental.se/

Mark as Played

Elias Rehnman har i många år jobbat som tv-filmare, men fann en härlig tillvaro på Lanta och flyttade hit för att jobba som mäklare hos SMH.

Ett samtal om att jobba i Thailand som mäklare, hur det fungerar att ha hus i Thailand, snack om tv-produktion och tips om Koh Lanta.

https://www.youtube.com/results?search_query=smh+koh+lanta

https://svenskamaklarhuset.se/kontor/kohlanta/

Mark as Played
January 5, 2023 16 mins

Vi tar tempen på padelfebern på Koh Lanta genom att intervjua padelcoachen Pirre. Späckat avsnitt där vi får veta hur Pirre hamnade på Lanta och vad som krävs för att bli bättre på padel.

Späckat avsnitt med lite info om idrottsaktiviteter på Lanta

Mark as Played
December 22, 2022 27 mins

Återigen kommer vår populära gäst, Mr Bo, och tar tempen på Koh Lanta efter pandemin. Vi gästas även av Nita, assistent på Svenska Mäklarhuset,  som berättar vad som är så fantastiskt med Koh Lanta. Nita ger även sin syn på att jobba med västerlänningar och hur ett sådant samarbete ser ut. Vidare ger Nita ovärderliga tips kring lågsäsong, kokosolja och hur du får ned priserna!

https://www.jojolantarental.se/

Mark as Played

I avsnitt 31 gästas vi av restaurang Yang Gardens ägare, Frida Andersson och Martin Enström, och dessa berättar om sina år på Lanta och hur det fungerar att vara krögare på en exotisk ö i Thailand.

Mark as Played

En kort förhandstitt i kristallkulan vad som väntar på Lanta säsongen 22/23. Vi ger er några snackisar och förbereder oss inför kommande säsong. Perfekt att lyssna på i hammocken under svenska högsommaren!

Mark as Played

Magnus Warrén, utlandschef SMH, bjuder oss på allt som är matnyttigt om du vill skaffa hus eller lägenhet på Koh Lanta.

Magnus har besökt Lanta otaliga gånger och ger sina erfarenheter av att gästa Lanta, samt siar om hur framtiden kommer te sig för vår älskade ö!

Mark as Played
February 7, 2021 30 mins

Vi träffar Magnus Ekqvist, som har ordnat ett sätt att minska saknaden av Koh Lanta. Lider ni av abstinens av att inte kunna vara på Lanta och behöver känna sanden mellan tårna så är detta avsnittet för dig. 

Vi besöker den nordligaste Koh Lanta-beachen!

Vi gästas även av beachvolley-ässet Fabian Isaksson. 

Mark as Played

Vi intervjuar Lynn Östgren som berättar om läget på Koh Lanta under Covidpandemin, karantänhotell och vad det är med Lanta som hon älskar. Det blir berättelser från Kong Klong och andra tips om vad som kan göras på paradisön.

Mark as Played
January 3, 2021 38 mins

Kim Wadström, nyhetsjournalist, som är en riktig veteran på Lanta guidar oss igenom hur vi kan resa till Koh Lanta för närvarande och reder ut begrepp som inresetillstånd, karantänregler och det mesta som förekommer under världspandemin. Kim har under cirka ett års tid kontinuerligt samlat matnyttig information om hur reseregler och liknande fungerar i Thailand, och delger oss detta i avsnitt 27. Vi bjuds även på en uppdaterad rapp...

Mark as Played

Koh Lantapodden besöker Jam Bungalows, som ägs av Jenny och Jonas Lindegren. Vi får höra hur de hamnat på Lanta och hur det fungerar att driva och äga en liten resort med tillhörande restauragn. Ett avsnitt om att förverkliga sina drömmar och att våga ta steget utanför trygghetszonen.

Mark as Played

Valla Sigurdardottir gästar podden i det tjugofemte avsnittet. Valla och hennes familj har ändrat sin livsstil radikalt för att kunna tillbringa vintern i Thailand. I denna episoden av Koh Lantapodden kan ni höra henne berätta hur de lyckas pussla ihop det. Vi får även tips om mat,dryck och party på Lanta! Vidare en dos yoga, kraftprov och föräldraskap!

 

Mark as Played

Koh Lantapodden besöker Lanta Animal Welfare och träffar volontären Fanny. Vi får en grundlig genomgång av livet på Animal Welfare, arbetsuppgifterna och hur det går till med adoptioner av katter och hundar. Organisationen lever på bidrag och det finns många sätt att hjälpa till på.

https://www.facebook.com/lantaanimalwelfare/

http://lantaanimalwelfare.com/

Mark as Played

I avsnitt 23 gör vi en vinresa på Koh Lanta. Vår ciceron denna gång är Jörgen Andreasson, sommelier på Svenska Brasserier. Jörgen leder oss i vinlistor på några av Koh Lantas bästa restauranger, går igenom utbudet som kan hittas på affärer och bjuder på ett oväntat dryckestips! Fullspäckat och ett måste för dig som gillar äta och dricka gott! Lärdomar om vin/dryck som kan användas på hemmaplan utlovas också!

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.