Kasvupodi

Kasvupodi

UUSI KAUSI! Miten Suomeen luodaan taloudellista kasvua, kestävää kehitystä ja kilpailukykyä? Kasvupodin kolmannella kaudella etsitään jälleen liike-elämän ja yhteiskunnan menestysreseptejä ja kysytään muun muassa, miten kasvatetaan Suomen hiilikädenjälkeä. Mitä metaversumiin siirtyminen todella tarkoittaa? Entä miten terveysalan vienti moninkertaistetaan? Kaudella jaetaan vinkkejä siihen, miten uudistat yrityksesi ja kasvatat sen tuottavuutta. Käsittelyssä myös Suomen sirustrategia - miksi, miten ja millä aikataululla Suomi irtautuu Kiina-riippuvuudesta? Haastattelussa asiantuntijoita ja mukana kiinnostavia yritysesimerkkejä. Ohjelman tuottaa Business Finland. Juontajina William von der Pahlen ja Tomi Korhonen. #businessfinland @businessfinland

Episodes

April 15, 2024 36 mins
Tulevaisuus on hiilineutraali, ja ratkaisut sen saavuttamiseksi on tehtävä jo tänään. Tässä jaksossa selvitämme, millainen rooli hiilineutraaleilla ratkaisuilla todella on yritysten kilpailukyvylle tulevaisuudessa. 

Millaisilla kestävän kehityksen ratkaisuilla Suomen on tarkoitus muuttaa maailmaa? Millä tavoilla rakennetaan kansainvälisiä tutkimus- ja liiketoimintakumppanuuksia hiilineutraalien ratkaisujen saralla? Missä pitäisi saa...
Mark as Played
Euroopan komissio uskoo, että deep tech tulee ratkaisemaan monet viheliäisimmät ongelmat. Näiden yritysten joukosta uskotaan myös nousevan seuraavia yksisarvisia. Miten deep tech eroaa perinteisestä teknologiayrityksestä ja miksi siitä pitäisi olla ylipäänsä kiinnostunut?

Jakson vieraina Butterfly Venturesin osakas Ville Heikkinen ja Business Finlandin palvelujohtaja Janne Peräjoki.

Legendan mukaan Suomi on insinöörimaa ja Suomessa ...
Mark as Played
Kuinka ideointia ja innovaatioita pystytään tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla? Mitkä asiat ovat niitä, joista yrityksiä syynätään rahoituksen hakuvaiheessa ja kuinka kansainvälistymistavoitteita kannattaa lähestyä? Minkälaiset asiat ruokkivat yrityksien uskallusta uudistua?
Jakson vieraina Business Finlandin verkostopalveluiden johtaja Teija Lahti-Nuuttila ja Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka.
Jaksossa käymme läpi ...
Mark as Played
Kansainvälinen kilpailu investoinneista on tunnetusti kovaa. Miten Suomi tässä kisassa pärjää? Minkälainen merkitys ulkomaalaisomisteisilla yrityksillä on Suomelle? Mitkä ovat valttikorttejamme ja miten Suomen houkuttelevuutta voisi lisätä?
Jakson vieraina Business Finlandin toiminnanjohtaja ja Invest in Finlandin johtaja Antti Aumo sekä ETLAn tutkimusjohtaja ja Etlatieto Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö.
Kuulemme myös vieraiden ...
Mark as Played
Muutosvauhti on maailmassa on hurja. Pitäisikö yritysten laittaa nyt paukut tekoälyyn, metaverseen, terveysteknologiaan vai kiertotalouteen?

Mistä tunnistaa tulevaisuudessa voittavan kortin?

Jakson vieraina ennakointityön asiantuntija ja futuristi Auri Antinranta Futuricelta sekä Business Finlandin ohjelmista vastaava johtaja Hanna Rantala.

Kuulemme muun muassa vinkkejä hiljaisten signaalien tunnistamiseen ja siihen, miten ennakointi...
Mark as Played
Yksi alkavan hallituskauden keskeisiä kysymyksiä on uuden kasvun synnyttäminen. Leikatessa taloudesta innovaatiojuhlapuheet usein unohtuvat. Millaisia toimia hallituksen pitäisi tehdä, jotta kasvua syntyisi? Keskeisiin maihin verrattuna Suomen panostukset viennin edistämiseen ovat alhaisia, ja myös viennin osuus Suomen kansantaloudesta on matala. Miten vientiä voitaisiin vahvistaa? Lisäksi jaksossa pohditaan innovaatioiden roolia j...
Mark as Played
May 17, 2023 40 mins
Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on muokannut Suomen vientimarkkinoita. Vientimarkkinat ovatkin lyhyessä ajassa monipuolistuneet ja perinteisten kauppamaiden tilalle on tullut uusia. Minkälaisia kiinnostavia markkinoita maailmalta löytyy? Mitä suomalaisyrityksen pitää osata tai tietää ennen kuin lähtee maailmaa valloittamaan?
Entä, miten hävikkiruoan jälleenmyyjä, Fiksu Ruoka päätyi Hollannin ja Belgian markkinoille? Siitä kertoo jak...
Mark as Played
May 11, 2023 39 mins
Mitkä ovat tulevaisuuden puhtaat energiamuodot? Joko vihdoin on vetytalouden aika? Millaisia mahdollisuuksia vihreä siirtymä luo yrityksille, ja mitä tarvitaan, jotta Suomi houkuttelisi vihreän siirtymän investointeja maailmalta? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä vihreää energiaa pursuavassa jaksossa.
Haastattelussa toimitusjohtaja Herkko Plit PX2 Solutionsista sekä Zero Carbon Mission -hankkeen vetäjä Helena Sarén Busin...
Mark as Played
Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, mutta moni suuntaa katseensa jo toiveikkaasti tulevaan. Millaista jälleenrakennus apua Ukrainassa tarvitaan sodan loputtua, ja miten suomalaisyritykset voivat olla tässä mukana? Tällä hetkellä keskitytään välittömään apuun, ja uusi Ukraina Deski koordinoi erilaisia liike-elämän avuntarjouksia ja lahjoituksia sekä kokoaa yhteen Ukrainasta tulevia lahjoitus- ja tarjouspyyntöjä.
Haastateltavina ...
Mark as Played
May 3, 2023 24 secs
UUSI KAUSI!

Miten Suomeen luodaan taloudellista kasvua, kestävää kehitystä ja kilpailukykyä?

Kasvupodin toisella kaudella etsitään jälleen liike-elämän ja yhteiskunnan menestysreseptejä ja kysytään muun muassa, joko vihdoin on vedyn vuoro?
Minne vienti nyt vetää? Mitkä ovat tulevaisuuden trendialat ja voiko deep tech tuottaa Suomen seuraavat yksisarviset? Myös Ukrainan jälleenrakennus ja suomalaisyritysten mahdollisuudet auttaa ovat...
Mark as Played
Miten suomalaisyritys menestyy kansainvälisillä markkinoilla? Kannattaako palkata kallis käsienheiluttelija eli konsultti, vai kannattaisiko tiimin hoitaa hommat itse? Kuinka usein startup aliarvioi brändin rakentamisen? Mitä vaatii onnistunut rahoituskierros?

Vinkkejä jakavat monessa onnistuneet, startup -sijoittaja ja Voima Venturesin perustaja Inka Mero sekä markkinointijohtaja Johanna Småros, joka on yksi Relex Solutionsin peru...
Mark as Played
Miten yrityksissä voisi nähdä paremmin tulevaan? Miten valjastetaan ennakointi, faktat ja mielikuvitus skenaarioiksi?

Voiko yrityksen strategia olla koskaan liian yksinkertainen?

Vieraina ovat tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen ja WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Toimittajina ovat Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.
Mark as Played
Säilyykö suomalainen hyvinvointi ilman ulkomaisia osaajia? Väestö ikääntyy, hoivaa ja kasvun tekijöitä, koodareita ja monen alan osaajia tarvitaan kymmeniä tuhansia lisää.
Mistä osaajia löytyy ja miten heidät saadaan houkuteltua ja ennen kaikkea pidettyä Suomessa? Kasvupodin kuudes jakso etsii ratkaisuja osaajapulaan. Haastattelussa
Talent Boost verkoston johtaja Ulla Hiekkanen-Mäkelä ja Mehiläisen ikääntyneiden palveluiden liiketo...
Mark as Played
Valmistava teollisuus on ollut ja on yhä Suomen vientiveturi, mutta haasteet ovat suuret isojen valmistuskustannusten maassa. Miten suomalaisyritykset pysyvät kilpailukykyisinä ja valmistavaan teollisuuteen saadaan tarpeeksi investointeja? Miten valjastetaan robotit siivittämään menestystä ja millaista roolia koulutus ja vastuullisuus näyttelevät valmistavassa teollisuudessa?

Vieraina jaksossa valmistavan liiketoiminnan johtaja Ant...
Mark as Played
Suomalaisyritysten uudistumista tuetaan julkisin varoin sadoilla miljoonilla euroilla vuosittain. Saadaanko rahalla muutosta vai valuvatko rahat sijoittajien ja yrittäjä-omistajien taskuihin? Miten julkiset innovaatiorahat saadaan parhaalla tavalla hyödyttämään kokonaisia toimialoja ja kansantaloutta? Pitäisikö TKI-rahoitusta itseasiassa kasvattaa huomattavasti? Vieraina toimitusjohtaja Aki Kangasharju Elinkeinoelämän tutkimuslaito...
Mark as Played
Miljardeja elpymisrahaa on nyt jaossa, jotta talous nousisi koronapandemian tuomista vaikeuksista ja vihreä siirtymä vauhdittuisi. Mutta olemmeko Suomessa hereillä ja valmiina ottamaan osamme potista? Ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia elpymisrahat voisivat Suomeen tuoda?

Haastattelussa johtaja Pekka Sivonen, Business Finland, Brysselin toimistosta ja johtava asiantuntija Janica Ylikarjula Elinkeinoelämän keskusliitosta, EK:...
Mark as Played
Kuinka merkittäviä ilmastotekoja ovat kasvissyönti ja sähköauto vai onko itse asiassa teollisuus ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä? Millaisen teollisen vallankumouksen tarvitsemme aloilla, joilla on päästöjä ja ympäristövaikutuksia ja millaiseen asentoon tämä laittaa talouden?
Ilmastovallankumouksen tuomista liiketoiminta mahdollisuuksista keskustelevat Climate Leadership Coalitionin CLC:n toimitusjohtaja Tuu...
Mark as Played
Onko haikailu Nokia-ilmiön perään turhaan? Matkapuhelinyhtiö Nokia oli pitkään kansantaloutemme veturi, mutta kannattaako menestystä enää koskaan laskea yhden kortin varaan? Miten menestysresepti skaalataan ja mikä on pk-yritysten rooli Suomen menestyksessä?

Vieraina johtaja Mika Maliranta työn ja talouden tutkimus Laboresta sekä Jaakko Hirvola, teknologiateollisuuden toimitusjohtaja ja Euroopan teknologiateollisuuden puheenjohtaja....
Mark as Played
April 18, 2022 23 secs
Miten suomalainen hyvinvointi rakentuu jatkossa? Miten luodaan työpaikkoja ja valloitetaan maailmanmarkkinat? Uusi Kasvupodi tähyää suomalaisen bisneksen tulevaisuuteen ja sen menestystekijöihin. Haastatteluissa kuullaan huippututkijoiden ja suomalaisen yrityselämän menestyjien näkemyksiä siitä, miten turvaamme kasvun ja uudistumisen mahdollisuudet yhteiskunnassamme. Ohjelman tuottaa Business Finland.

Juontajina ovat Tomi Korhonen ...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.