Veckans Digitala Check!

Veckans Digitala Check!

I Veckans Digitala Check ser vi till att du enkelt håller dig uppdaterad kring vad som händer i den digitala världen! Det handlar om allt från vad som får hög räckvidd och nya funktioner på sociala medier till trendspaningar. Vi på CHECK! Kommunikationsbyrå har delat med oss av vår kompetens inom sociala medier paketerat i ett nyhetsbrev sedan 2017 – nu lanserar vi version 2.0 i poddformat. I den här podden vill vi välkomna dig in i vår värld, där du både får lära känna personligheterna bakom byrån och spetsa dina kunskaper. Häng med på Veckans Digitala Check! #socialamedier #instagram

Episodes

March 12, 2024 43 mins

I veckans poddavsnitt lyfter vi en av årets viktigaste dagar för arbetet med jämställdhet i Sverige. Vi synliggör statistik och hyllar viktiga kampanjer som står för veckans räckvidd. I veckans update pratar vi om att meddelande-funktionen har blivit en av de viktigaste på sociala medier och hur det kommer sig. Avslutningsvis gästas vi av Nils Nordström från Flax som pratar om annonsering på sociala medier och delar med sig av konk...

Mark as Played

Vi inleder veckans avsnitt med ett snack om nätverkande och kvinnligt företagande – med 2 tydliga exempel på nedvärderande beteende som vi blivit utsatta för. Vi tror starkt på att lyfta och hylla andra företagare och därför passar vi på att lyfta 3 företagskonton att inspireras av på sociala medier under veckans spaning. Däremellan pratar vi om @officialswaggie på TikTok och Instagrams senaste uppdateringar!

Mark as Played
February 6, 2024 18 mins

Universal Music Group och TikToks senaste konflikt står för veckans räckvidd, inte minst för att den har påverkat många videor på plattformen. När det kommer till veckans update pratar vi om Instagram (som så många gånger förr) och vi avslutar med att gå in på hur företag kan bidra till att sina medarbetare blir mer engagerade på LinkedIn.

Mark as Played

Idrottsgalan står för veckans räckvidd och vi väljer att prata om två av höjdpunkterna som spridit sig på sociala medier! När det kommer till update pratar vi om Instagrams senaste testlansering Flipside. Vi rundar av med ett snack om Employee Generated Content (EGC) och fördelarna med just medarbetargenererat innehåll!

Mark as Played
December 19, 2023 15 mins

I årets sista poddavsnitt sammanfattar vi kort om sociala medier för 2023 och pratar lite extra om den nya appen Threads! God jul och gott nytt år

Mark as Played

I veckans poddavsnitt pratar vi om ett fenomen som väckte liv i Instagram förra veckan! När det gäller uppdateringar pratar vi om både Instagram och TikTok som båda har lanserat användbara uppdateringar nyligen. Avslutningsvis pratar vi om vikten av att göra företag mänskliga på sociala medier och hur ni kan uppnå just detta!

Mark as Played
November 7, 2023 16 mins

Netflix-serien TORE står för veckans räckvidd och sedan fortsätter vi med två uppdateringar. LinkedIn utvecklar sina AI-funktioner och Instagram har en spännande samarbetsfunktion som innebär att användare ska kunna lägga till bilder i dina inlägg i flödet. Avslutningsvis pratar vi om våra mest använda mobilappar för innehållsproduktion!

Mark as Played
October 31, 2023 12 mins

Är det här nya Bajen-podden? Man skulle kunna tro det utifrån veckans första räckvidd! TikTok står för den andra räckvidden och vår ena update. Vi pratar ännu mer film i form av YouTube Create som den andra uppdateringen och filmlängder på sociala medier som spaning. Trevlig lyssning!

Mark as Played
October 24, 2023 16 mins

I veckans avsnitt pratar vi om att Sverige färgas rosa under oktober tack vare Cancerfondens livsviktiga arbete. När det gäller update pratar vi återigen om Instagram, de testar nämligen 2 nya funktioner! Vi spanar även framåt och nämner 3 trender som vi förväntas se på sociala medier 2024

Mark as Played
October 17, 2023 14 mins

Biljoner inlägg och trender på sociala medier – David Beckham med familj har tagit sociala medier med storm. Veckans spaning handlar såklart om dokumentären Beckham, följt av en uppdatering kring automatisk textning på TikTok. Avslutningsvis sammanfattar vi rapporten Svenskarna och internet 2023 och hur användarbeteendet ser ut på sociala medier. 

Mark as Played
October 10, 2023 13 mins

Veckans räckvidd handlar om våra svenska författare som briljerar och böckerna som hamnat på topp 100-listan! Gällande update riktar vi återigen strålkastaren mot Instagram då de har kommit med flera nyheter på sistone. Avslutningsvis pratar vi om vikten av att skapa innehåll i rätt format till sociala medier!

Mark as Played
May 23, 2023 13 mins

Lika säkert som att Superstar är årets sommarhit, lika säkert är det att veckans räckvidd handlar om Bianca – Sveriges superstjärna! Instagram står för många spännande uppdateringar i veckans update och vi avslutar veckans poddavsnitt med att prata om CHECK! Konsult och våra konsulters kompetenser inom sociala medier. Ett kort men fullmatat avsnitt!

Mark as Played
May 16, 2023 12 mins

Vi på CHECK! Kommunikationsbyrå expanderar med ett nytt affärsben – CHECK! Konsult – och avslöjar mer om detta stora kliv i veckans spaning! I poddavsnittet kan vi heller inte undgå att prata om musiksuccén som Beyoncé levererade förra veckan (nästa vecka pratar vi definitivt om Loreen som är historisk!!!). Vi hinner även täcka in veckans två updates som inkluderar AI Sandbox och att musik nu kan läggas till i Instagrams karusell-i...

Mark as Played

I veckans avsnitt har vi med oss AI-entreprenören Amer Mohammed som gäst! Vi pratar om digitalisering, AI (framför allt ChatGPT!) och värdet av en uppskattad användarupplevelse. Även veckans update präglas av AI-teknik med anledning av att Snapchats AI-bot har väckt en hel del negativa reaktioner. Det blir med andra ord mycket intressant tech-snack i avsnittet, och vi inleder starkt med Murhafs majblomsförsäljning som veckans räckv...

Mark as Played

Vi har en solklar räckvidd denna vecka med flera miljoner visningar! Instagram står för både update och spaning – vi pratar om de olika funktionerna som finns på appen och att de nyligen har släppt en ny uppdatering som innebär möjlighet till fler länkar i profilen!

Mark as Played

Våren är här och den kom med både härliga uppdateringar och oönskade trender på TikTok. Sistnämnda berör Garga-trenden. Lyssna på veckans avsnitt för att höra mer om det! När det kommer till uppdateringar har Instagram satsat på Reels för att möta användarnas behov. Avslutningsvis pratar vi om hur företag kan arbeta med personas för att träffa rätt med innehåll på sociala medier!

Mark as Played

Den senaste veckan har det omtalade fotbollsbråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic spridits som en löpeld på sociala medier. Uppståndelsen kring bråket kvalar utan tvekan in på veckans räckvidd. Vi pratar också om LinkedIn:s nya uppdateringar som innehåller både en schemaläggningsfunktion och en Clubhouse-version för företagssidor. Vår praktikant Lisa gästar dessutom podden för att berätta om praktik från sitt perspektiv!

...
Mark as Played

Veckans räckvidd har väckt många upprörda reaktioner på sociala medier och en pågående namninsamling kanske kan göra skillnad. Instagram och Canva står för spännande updates och vi avslutar poddavsnittet med att prata om hur du kan skapa hype och engagemang kring event genom Instagram Stories. Vi delar med oss av konkreta exempel och tips – välkomna till Veckans Digitala Check!

Mark as Played
March 21, 2023 23 mins

Vi har tidigare skrivit om vikten av att synliggöra sitt företag på sociala medier under lågkonjunktur och den här veckan följer vi upp det genom att beröra organiskt innehåll. De organiska flödena på sociala medier blir allt viktigare i en tid av begränsade resurser och åtstramade budgetar. I vårt senaste poddavsnitt pratar vi mer om detta och reder ut begreppen organiskt innehåll, sponsrade inlägg och annonsering på sociala medie...

Mark as Played

Veckans Digitala Check inleds med två viktiga upprop som förhoppningsvis kan bidra till förändring i samhället! TikTok står för veckans update och vi ser en tydlig utveckling på kanalen. Vi spanar kring vikten av sociala medier under lågkonjunktur och delar med oss av våra rekommendationer!

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.