Fredagsreflektionen

Fredagsreflektionen

Korta avsnitt varje fredag med spännande reflektioner kring det inre ledarskapet och hur vi kan omsätta de insikterna i vardagen för att skapa mening i livet. Med Anette Wikström och Ulrika Danneryd Gustafsson

Episodes

May 20, 2022 20 mins

Vi vet väldigt väl hur det känns när vi fått ett gott avslut, oavsett avslut. Likväl vet vi egentligen när det är något som hänger kvar och som inte är avslutat? Kan en avslutsmanifestation frigöra utrymme på skrivbordet  för vila, återhämtning och för nytt?

 

Säsongens sista fredagsreflektion handlar helt enkelt om: 

Vad är vitsen, vinsten och värdet med medvetna avslut?

 

Go' lyssning och glad fredag,

Anette & Ulrika

Mark as Played

Vad innebär enkelhet för dig?

Är det färre saker att hålla reda på? Är det ett förhållningssätt? Är det något annat? Och vad skulle förändras i din vardagen om du valde mer enkelhet?

Ja, det ligger nog en hel del sanning i det han sa, han Albert.

Så känn dig helt enkelt varmt välkommen till dagens avsnitt,

Anette & Ulrika

Mark as Played
April 21, 2022 17 mins

Hur nyfiken är du?

Är en nyfiken inställning något vi kan välja och vad skulle vitsen och vinsten i vardagen vara med det i så fall? Finns det månne aspekter i nyfikenheten som övertrumfar och avväpnar eventuella inre motstånd?

Varmt välkomna till dagens avsnitt!

Go’ lyssning och trevlig helg,

Anette & Ulrika

Mark as Played
April 8, 2022 12 mins

Vad betyder vänlighet för dig?

Precis som humor fungerar som en stötdämpare mot diverse stötar och gropar  i vardagen så kommer även vänlighet med en massa go’saker. Klart vi vill ha del av dem, eller hur!

Välkomna till fredagens avsnitt!

Anette & Ulrika

Mark as Played
April 1, 2022 18 mins

Vad ger dig flow?

När vi ger uppmärksamhet och fokus åt det vi tycker ger mening, som vi tycker om, som vi tycker är roligt, som vi är beredda att lägga tid på, oavsett varande eller görande så är det ett aktivt sätt att skapa mer välmående i vardagen. De är också ingredienserna till att hitta flow. 

Låt oss gå på flow-jakt den här veckan.

Varmt välkomna till dagens avsnitt,

Anette & Ulrika

Mark as Played
March 25, 2022 17 mins

Hur medveten är du om vilket bränsle ditt system just nu behöver?

Och hur säkerställer vi att vi fyller på med högkvalitativt bränslet, vid rätt tidpunkt, för bästa kalibrering av vår resiliens, sans, balans, energi och glädje? 

Varmt välkomna till dagens brännande avsnitt!

Go’ lyssning och trevlig helg,

Anette & Ulrika

Mark as Played
March 18, 2022 14 mins

Hur påverkar humor dig?

När något är på riktigt roligt kommer effekten av humorn som en reflex i form av gapskratt, fniss eller en go’ känsla. Och oavsett styrka bidrar den humorn vi uppskattar med en kvalité i vårt mående och fyller på våra resiliensdepåer. Så tänk vilka möjligheter det finns med att gå på humorjakt för att hitta tillfällen att stretcha humormuskeln!

Jorå, vi pratar humor i dagens avsnitt!

Varmt välkomna och go’ ...

Mark as Played
March 11, 2022 10 mins

Hur självsolidarisk är du?

Självsolidaritet, inre lyssnande, värderingar och det egna ansvaret är en oslagbar ledstång att hålla sig i för att kunna agera medvetet, konstruktivt och rationellt.  Japp, och där har ni dagens ämne att reflektera mera över.

Go' lyssning,

Anette & Ulrika

 

Mark as Played
March 4, 2022 14 mins

Hur påverkas du av oro? 

I skenet av det som händer nu reflekterar vi kring oro i dagens avsnitt. Hur vi kan sortera och ventilera i tankarna och känslorna vi har? Vilken känsla tillhör vilken oro, och vad är vad? Och inte minst, är det ok att släppa oron ett tag?

Varmt välkommen att lyssna och reflektera mera,

Anette & Ulrika

Mark as Played
February 25, 2022 17 mins

Vad är på riktigt viktigt i livet och varför då? 

Låter kanske som en enkel reflektion men om du funderar lite så blir det tydligt att den både utmanar, provocerar och uppmanar till eget ansvar. Hur viktigt och hur mycket vill vi det vi tror och fantiserar om att vi vill?

Spännande möjligheter, eller hur! Så håll i hatten, nu kör vi!

Pod on,

Anette & Ulrika

Mark as Played
February 18, 2022 15 mins

Vad betyder det egentligen att ta eget ansvar för hur vi tolkar och förhåller oss till det som händer? Hur medveten är du om hur du gör? Vilka konsekvenser får det om du inte tar eget ansvar?  Vems ansvar är det då?  Och så pratar vi möjligheter och styrka med eget ansvar, såklart!

Där har ni dagens avsnitt i ett nötskal!

Varmt välkomna och go' lyssning,

Anette & Ulrika

Mark as Played
February 4, 2022 18 mins

Vad motiverar dig?

Hur ser graden motivation ut och hur påverkar det du vill göra? När känner du dig som mest motiverad och vilka är dina vanligaste motstånd som sätter käppar i hjulet?

I dagens avsnitt pratar vi helt enkelt - motivation!

Välkommen till säsongens första avsnitt!

Go’ lyssning!

Anette & Ulrika

Mark as Played
December 3, 2021 15 mins

Hur cirkulärt är ditt inre ledarskap?

Om vi ska klara av att parera livets alla svängar finns det all anledning att ha koll på hur vi leder oss själva. Vi mår inte likadant varje dag, allting förändras och det finns hela tiden ett nytt nu. Hur ser ditt nu ut, just nu,  och vilka möjligheter ser du i att allting förändras, varierar, skiftar och är allt annat än statiskt?

Vi cirkulerar mera i säsongens sista avsnitt och det vill ni i...

Mark as Played
November 19, 2021 17 mins

Hur ofta väljer du din inställning? Och om du skulle göra ett medvetet val, skulle du då välja att se möjligheter eller välja att fokusera på det som skaver? Och varför i så fall? Går det helt enkelt att kalibrera vår systeminställning och vad skulle vitsen vara med det?

Det här reflekterar vi över idag och Du är varmt välkommen!

Go’ lyssning och glad fredag,

Anette & Ulrika

Mark as Played
November 12, 2021 14 mins

Vad betyder plikt för dig och hur förhåller du dig till dem? Upplever du dem som måsten och borden eller ser du dem som en självklar del i vardagen? Är det skillnad på yttre plikter och plikten du känner mot dig själv? 

Och vilka plikter låter du få företräde, medvetet eller omedvetet? Vad kan vinsten vara med att bli medveten om det här? Det, pratar vi om i dagens avsnitt!

Varmt välkommen,

Anette & Ulrika

Mark as Played
October 29, 2021 14 mins

Hur ser dina inre föreställningar ut, hjälper eller stjälper de dig?  

Har du någonsin fastnat i en  föreställningar om att andra skulle ha en föreställning om dig eller att du fastnat i dina egna föreställningar om andra?

Kan vi helt enkelt välja föreställningar som ger oss konstruktiv energi och som stärker både vårt självförtroende och vår självkänsla?

Det, pratar vi om i dagens avsnitt och undrar om förmågan att välja föreställ...

Mark as Played
October 22, 2021 13 mins

Förmodligen sitter du på en guldgruva av egna erfarenheter, har du tänkt på det?

Om du skulle samla ihop, bekräfta och uppskatta alla dina erfarenheter i livet, vad tror du att du skulle få syn på då?

Gör det någon skillnad för dig om du fått dina erfarenheter från något du gjort i rent oförstånd, av misstag, av dumhet eller av fullkomlig briljans?

Vi reflekterar också kring vad som händer när vi väljer att titta på vår “livserfa...

Mark as Played
October 15, 2021 15 mins

Hur skapar du utrymme för perspektiv?

Ibland behöver vi se saker ur en annan synvinkel, sova på saken eller helt enkelt ta ett steg tillbaka för att kunna se klart, hitta en lösning eller fler möjligheter. Vi funderar på om det inte är så att vi skulle tjäna en hel del på att öva upp vår förmåga till att mer medvetet betrakta både oss själva, situationer och relationer med lite distans…..för att få perspektiv….. för att skapa nya t...

Mark as Played
October 7, 2021 14 mins

Tänk om det är så att vi oftare än vi inser, faller gisslan för vårt begär och beroende efter yttre uppskattning och att vi tyvärr ibland hänger upp vår självbild på den kroken? 

Och vad är uppskattning för oss? Vad har vi för medvetna eller t.o.m. omedvetna förväntningar på det och vilken form av uppskattning fyller på just vår självkänsla och ger en go känsla? När tar vi avsaknad av uppskattning med en klackspark och hur står det...

Mark as Played
October 1, 2021 16 mins

Hur ser du på din egen tid? Väcker det dåligt samvete eller möjligheter? 

Kanske är det så att det räcker med en lugn stund för att vila från allt brus för att fylla på energidepåerna eller behöver du något annat, något mer? Har du ens tid för egen tid? Tänk om vi skulle schemalägga egen tid i kalendern och varför inte börja just precis idag? Och så pratar vi egoism, altruism och M E R på det. 

Varmt välkommen till dagens avsnitt: ...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.