Svaneborg

Svaneborg

Et eventyrligt komediehørespil, der udspiller sig i den danske by Svaneborg - på værtshuset Knoppen.

Episodes

October 8, 2017 1 min

Trailer for Svaneborg sæson 1 fra 2017.

Mark as Played

Første kapitel af eventyrpodcasten Svaneborg. På det lokale værtshus, Knoppen, ånder alt af fred og idyl, men Underberg Leif kan ikke finde Molly og nøglen til reservelageret er blevet væk. De to bartendere, Emil og Rasmus, tager sig kærligt af værtshusets tørstige gæster, men en mystisk fjer bliver pludselig et stort samtaleemne.

Mark as Played
October 20, 2017 41 mins

På værtshuset Knoppen kommer der fint besøg fra Svaneborg Gods. Butleren James, der egentlig hedder Lasse, kigger forbi til en ærlig samtale, hvorefter Godsejeren også velsigner beværtningen med et af sine sjældne besøg. Præsten skal holde sin store årlige fest i præsteboligen for 13 særligt indbudte gæster, hvilket skaber problemer internt hos personalet på Knoppen.

Mark as Played
October 20, 2017 41 mins

Det er dagen derpå for Præstens store fest med helstegt pattegris, Sanne Salomonsen og franske mimere. Rasmus måtte gå hjem efter desserten, men Hans blev til den bitre ende. Desværre sluttede festen dramatisk for Præsten, da han under sin jagt på portvin i vinkælderen pludselig ikke var til at kende igen. Præsten søger derfor hjælp hos byens troldmand, Lurifax, der bor i Svaneborg Skov.

Mark as Played
October 27, 2017 51 mins

Cirkus Neonlys med de mange vilde dyr kommer til Svaneborg, hvilket får voldsomme konsekvenser for dagligdagen på værtshuset Knoppen. Præsten kæmper for sin eksistens, og må igen søge hjælp hos Troldmanden Lurifax, der kommer med en kryptisk besked. Godsejeren velsigner igen Knoppen med et besøg, og fortæller åbent og ærligt om den gamle strid med Præsten. Rasmus rydder op på loftet, hvor fundet af en gammel bog giver næring til de...

Mark as Played
November 3, 2017 44 mins

Ventetid kan føles som en evighed. Sådan må Præsten og Lægen have det efter dette kapitel af Svaneborg, hvor Troldmanden Lurifaxs kollega, Gunnar, lader vente på sig. Godsejeren og Butleren Lasse skal på jagt i Svaneborg Skov, men det ender som en dramatisk udflugt. Rasmus tager en alvorssnak med Emil, der efter flere uheldige episoder er blevet upopulær blandt Knoppens stamgæster.

Mark as Played
November 10, 2017 47 mins

I kapitel 6 af Svaneborg fortæller Underberg Leif om et mystisk fund, som Molly har gjort i Svaneborg Skov. Emil må derfor fluks ringe til Præsten, der befinder sig i udlandet, hvilket sender Emil på en voldsom prøvelse. Rasmus har købt ny vest med et tilhørende skilt, og får sig en snak med Hans om dengang, han mødte Grethe. Efter en begivenhedsrig dag gør Emil kassen op på Knoppen, men han får sig hurtigt en stor overraskelse.

Mu...

Mark as Played
November 17, 2017 47 mins

Præsten er hjemvendt fra Bruxelles, og har en lille gave til Emil, der bringer den efterhånden presset tjener i godt humør. Rasmus er igang med juleforberedelserne, og har i den forbindelse annonceret efter en tredje mand. Guldægget, som Underberg Leif og Molly fandt, er stadig hos Købmanden, men Politimester Bastian er hurtigt på sagen, der giver Præsten uventede problemer.

Mark as Played
December 1, 2017 48 mins

Det er dagen derpå for frigivelsen af Knoppens ejer, Ulrik, og Emil og Rasmus har ikke sovet hele natten efter den voldsomme oplevelse, der også påvirker de to tjeneres indbyrdes relation. Præsten blev i sidste kapitel anholdt af Politimester Bastian for at have stået bag indbruddet hos Købmanden efter Præsten særlige Jesus-øloplukker blev fundet på gerningstedet. Præsten er dog hurtigt en fri mand, og kommer ud med en plan under a...

Mark as Played
December 8, 2017 42 mins

Efter det store kup på Svaneborg Gods af Præsten-Banden ånder alt tilsyneladende fred og idyl, men Godsejer Thorbjørn opdager dog hurtigt, at de tre rubiner er stjålet fra pengeskabet. Emil er i julehumør og har udsmykket baren med guirlander, Præsten har holdt altervin-aften med Palle og Hans kommer forbi med Ekstra Bladet, der rummer en stor overraskelse. Det hele spidser til, da Godsejeren og Lasse kommer på Knoppen - og denne g...

Mark as Played
December 15, 2017 48 mins

Julen står for døren, og Knoppen afholder årets traditionelle julefrokost. Rasmus står med et stort ansvar, nu hvor både Ulrik og Emil er væk. Men der er hjælp forud, da Præsten dukker op med store nyheder. Bordplanen er lagt og Claus Holm står i køkkenet i denne storslåede sæsonfinale.

 

Mark as Played
April 16, 2020 31 secs

Trailer for Svaneborg sæson 2. Premere fredag d. 17. april 2020. 

Mark as Played
April 17, 2020 17 mins

Svaneborg er tilbage!

Præsten har overtaget værtshuset, Knoppen, og den nye barchef, Emil, er under voldsomt pres. Det hjælper ikke på Emils humør, da Præsten dukker op med en storstilet plan for Knoppens fremtid, der involverer den store sovsegryde.

Mark as Played
April 24, 2020 13 mins

Den farlige virus, COVID-19, er kommet til Svaneborg, og det medfører en masse strenge restriktioner. Præsten skal dog traditionens tro holde sin store, årlige fødselsdagfest med fri bar og appelsindans, men Emil er meget bekymret for smittespredning. Mon Svaneborgs borgere forstår situationens alvor? 

Mark as Played
May 1, 2020 18 mins

Præsten har inviteret Emil til den store medarbejderudviklingssamtale, der foregår på Præstens kontor på Knoppen. I mellemtiden bliver baren passet af Underberg-Leif og Politimester Bastian. 

Mark as Played

Den gigantiske forretning, Amazon, vil åbne i Danmark, og det får Præsten til at se store muligheder for den trængte by Svaneborg. Til den store plan skal Præsten bruge Emils gastronomiske evner, men katastrofen lurer rundt om hjørnet, da Lurifax og Underberg-Leif har deres eget projekt i kulissen. 

Mark as Played
May 15, 2020 22 mins

Der er nu hul i budgettet til at ansætte en ekstra tjener på Knoppen og processen med at finde den rette mand går i gang. Præsten modtager et brev fra en gammel ven, og Troldmanden Lurifax må igen bringes i spil. 

Mark as Played
May 22, 2020 14 mins

Rasmus er tilbage som tjener på Knoppen, og det skal fejres med en personalefest. I den anledning har Præsten hyret den franske Michelinkok, Jean Pierre, der kommer i højt humør. Hverken Emil eller Luirfax er i højt humør, da de begge har deres at slås med. 

Mark as Played
May 29, 2020 17 mins

En ny chilisovs er kommet til byen, og Præsten er ellevild, men det udvikler sig hurtigt til et jalousidrama - for hvem er egentlig yndlings-Emil? 

Mark as Played
June 5, 2020 16 mins

Fremtiden kommer til Svaneborg, da Præsten investerer i en robot, han giver navnet Flemming. Emil er startet til bordtennis hos Donald, men det er ikke alle, der er lige begejstret for den beslutning. 

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.