Appie

Appie

Het is de meest gewelddadige supermarktoverval in de Nederlandse geschiedenis. Op 14 mei 1990 pleegde Appie A een dubbele moord in de Albert Heijn in Oosterbeek. Ondanks zijn vlucht naar Chili werd hij opgepakt en vastgezet. Dik dertig jaar later ontdekt podcastmaker Marc Adriani dat dit verhaal nog niet helemaal af is. Luister nu zijn podcast Appie. Appie is een podcast van De Gelderlander, het AD en de aangesloten regionale dagbladen.

Episodes

August 22, 2022 1 min

Het is de meest gewelddadige supermarktoverval in de Nederlandse geschiedenis. Op 14 mei 1990 pleegde Appie A een dubbele moord in de Albert Heijn in Oosterbeek. Ondanks zijn vlucht naar Chili werd hij opgepakt en vastgezet. Dik dertig jaar later ontdekt podcastmaker Marc Adriani dat dit verhaal nog niet helemaal af is. Luister nu zijn podcast Appie. 

Appie is een podcast van De Gelderlander, het AD en de aangesloten regionale dag...

Mark as Played

Op een vroege maandagochtend in mei 1990 dringen twee gemaskerde overvallers de Albert Heijn in Oosterbeek binnen. Ze eisen de sleutel van de kluis, maar de aanwezige personeelsleden hebben die niet. Vakkenvullers Rene en Rob worden op brute wijze om het leven gebracht. Albert Heijn-medewerker Johan wordt in zijn poging om te vluchten, geraakt door twee kogels. Hij overleeft de overval, maar raakt levenslang gehandicapt. 

Beluister ...

Mark as Played
August 27, 2022 28 mins

De omgekomen vakkenvuller Rob krijgt deze aflevering een gezicht. Hij is sportief en is in het uitgaansleven een echte gangmaker. Huisarts Giesberts vertelt dat hij de ouders van Rob direct na de overval moest informeren over de dood van hun zoon, dat deed hij met lood in zijn schoenen. De politie zoekt direct na de overval met man en macht naar de daders. Ze krijgen duizenden tips.  

Beluister al onze podcasts: http://www.ad.nl/pod...

Mark as Played
August 27, 2022 23 mins

Het Recherchebijstandsteam wordt ontbonden, de politie krijgt de daders niet te pakken. Een uitzending van Crime Time, een tv-programma van Jaap Jongbloed zorgt toch nog voor een doorbraak. Een andere crimineel wijst Appie A. aan als de dader, maar de politie heeft hem nog niet te pakken. Fred, de broer van de overleden Rob krijgt post van het ministerie van justitie. De inhoud van de brief maakt hem woedend. 

Beluister al onze podc...

Mark as Played
September 3, 2022 28 mins

Tegen geheimagent A807 biecht Appie op dat hij verantwoordelijk is voor de dubbele moord in de Albert Heijn. Nog voordat de politie hem kan oppakken vlucht Appie naar Chili. Dat lijkt een slimme zet, Nederland heeft namelijk geen uitleveringsverdrag met Chili. Op verzoek van de Nederlandse politie wordt Appie in dat land toch opgepakt. Op de jongenskamer van hun overleden zoon halen de ouders van Rob herinneringen op. 

Beluister al ...

Mark as Played
September 10, 2022 29 mins

Wie is Appie? De eigenaresse van een scheepswerf vertelt over haar ervaringen met Appie, de luidruchtige puber met een grote mond. Appie wordt toch uitgeleverd aan Nederland. De rechter geeft hem een levenslange gevangenisstraf, terwijl 20 jaar met tbs wordt geëist. De bekende advocaat Wim Anker vindt dat levenslanggestraften kans moeten hebben op gratie, want geen perspectief is onmenselijk.

Beluister al onze podcasts: http://www.a...

Mark as Played
September 17, 2022 30 mins

Johan, de overlevende van de overval kan de roofoverval navertellen…..maar doet hij dat ook? Bobby B en Piet B, medeverdachte van Appie A. worden niet langer vervolgd. Er is te weinig bewijs. Fred, de broer van Rob blikt bij het graf van Rob terug op de uitvaart. Love of my Life is een liedje van Queen dat voor altijd verbonden blijft aan de gruwelijke en dodelijke roofoverval. 

Beluister al onze podcasts: http://www.ad.nl/podcasts

S...

Mark as Played
November 12, 2022 35 mins

Na zijn gruwelijke daad in Oosterbeek gaat Appie A. aan de slag als conciërge op een Middelbare School in Bussum. Leerlingen vinden het een engerd, maar ze kunnen niet vermoeden dat hun conciërge een dubbele moordenaar is. Voorzitter Samson van het Adviescollege Levenslanggestraften geeft uitleg over de manier waarop zij tot hun advies komen. Minister Weerwind krijgt ondertussen vragen van Kamerleden over het mogelijk vrijlaten van...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.