All Episodes

April 17, 2023 7 mins

29 mei is het de 'Dag van het Kasteel'. Om dit te vieren openen ruim 100 kastelen in heel Nederland hun deuren. Deze kastelen zijn een onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en op de ''Dag van het Kasteel' wordt hier extra focus op gelegd.

Ook kun je kastelen bezoeken die normaalgesproken niet open zijn voor publiek. Zeker een reden om te gaan! Gemma Boon is programmamanager bij Stichting Dag van het Kasteel. Ze is cultureel ondernemer, kunsthistoricus en columnist. Vandaag vertelde ze in Koffietijd over een aantal kastelen die te bezoeken zijn tijdens deze bijzondere dag. 

Samen met de VriendenLoterij is er een nieuw initiatief opgezet dit jaar, namelijk de 'Vriendenloterij Kasteelprijs'. Het favoriete kasteel van het jaar wint €15.000 euro. Het is een publieksprijs, dus wij hebben allemaal invloed op de uitslag. Je kunt tot 1 mei stemmen op jouw favoriete kasteel!

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.