All Episodes

August 31, 2023 29 mins

Kunne du tænke dig at kigge ind i en skinnede kugle af chrom, som scanner dine øjenæbler for at bevise at du rent faktisk er et menneske -  og ikke en robot?

  Worldcoin lanceres som både et digitalt ID og en ny cryptovaluta - men helt centralt står Worldcoins iver efter at scanne så mange øjne som muligt. Den store altruistiske ide bag Worldcoin er ifølge skaberne, at vi i fremtiden får brug for en form for Borgerløn, fordi AI kommer til at erstatte os mennesker på arbejdsmarkedet i stor stil, og Worldcoin leverer den digitale platform til det formål. Skal man takke ja, når Worldcoin lover borgerløn og en bedre verden til gengæld for en scanning af dine øjeæbler? Eller er der grund til at være skeptisk og forsigtig? Og hvorfor er det så vigtigt at kunne kende forskel på menneske og AI?

Podcasten ’Blinde Vinkler’ er produceret af Ingeniørforeningen IDA og IT-Branchen og udviklet i samarbejde med Tina Ryoon Andersen og Rune Fick Hansen. Den er tilrettelagt, redigeret og beværtet af Marie Høst.

Gæst Mikkeline Thomsen, partner i Analyse og Tal. Arbejder med kunstig intelligens og analyser og projekter i krydsfeltet mellem teknologi og demokrati. 

Links Analyse & Tal https://www.ogtal.dk

Worldcoin https://worldcoin.org

Kenya suspends Worldcoin project over data safety concerns, @NBC News https://www.youtube.com/watch?v=kk_hCkF_y9w

Sam Altman and Alex Blania interview  https://worldcoin.org/press

How Does The Worldcoin Orb Work? @Bankless https://www.youtube.com/watch?v=URrKFykUsr8

I went to L.A. to get my eye scanned for WorldCoin [my experience], @Wes Roth https://www.youtube.com/watch?v=k5wFELj7Bcg

Elon Musk on UBI https://www.linkedin.com/pulse/do-we-need-universal-basic-income-automation-ai-disrupt-kenny-wood/

 

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.