All Episodes

December 8, 2023 22 mins

Bofællesskaber er igen blevet moderne. Alt fra små økosamfund til mindre bofællesskaber i storbyerne dukker i stigende grad op. Og det er der forskellige grunde til; økonomi, ideologi men også af hensynet til bæredygtighed og klima spiller i den grad ind.

 

I denne episode undersøger vi, hvordan MÅDEN vi bor på, kan gøre en forskel i den grønne omstilling. Ifølge dagens gæst, så er der meget inspiration, vi kan hente fra de mange ildsjæle, der starter bofællesskaber op; men der er også mange udfordringer for dem, der godt vil bo – og leve på en anden måde.

 

Lyt med, når vi taler med Helena Reumert Gjerding. Hun er advokat og næstformand i Tænketanken Demokratisk Erhverv, og så er hun forfatter til bogen ’Bo-fælles-skab’, som hun har skrevet sammen med Jacob Rønnoe Rask.

 

Vi har tidligere undersøgt, hvordan byggeriet kan blive mere bæredygtigt, lyt med i episode 5 (https://www.podbean.eu/ew/pb-enysf-d4d3cb) og i episode 34 (https://www.podbean.eu/ew/pb-bacia-d4d940), hvor undersøgt, hvordan vi kan sætte skub i en grøn renoveringsbølge i EU.

 

Du kan finde bogen BO.FÆLLES.SKAB her: https://hovedland.dk/bog/bo-faelles-skab.htm

 

Medvirkende: Advokat Helena Reumert Gjerding.

 

Vært: Tue Sørensen

Tilrettelæggelse: Nicolai Zwinge og Tue Sørensen

Redaktør: Hermine Donceel

 

Green Deal Podcast er produceret af podPeople i samarbejde med Aloud Media for Euranet Plus.

Find alle episoder her: https://greendealdk.podbean.eu

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.