All Episodes

November 2, 2023 47 mins

Tämän viikon jakson aiheena on Prehospital Trauma Team (PTT), eli rakenteellinen traumapotilaan ensihoidon toimintamalli. Käydään läpi mistä PTT -toimintamallissa oikeastaan on kyse, minkälaiset toimenpiteet auttavat vaikeasti vammautunutta potilasta ennen sairaalaan saapumista, mihin traumapotilaat tyypillisesti kuolevat ja miten tämä toimintamalli pyrkii edesauttamaan potilaiden selviytymistä. Selvitetään myös minkälaisiin tilanteisiin PTT -toimintamalli sopii ja mihin ehkä ei.

PTT -toimintamallin saloja on avaamassa kaksi vierasta. Jani Kankainen on ensihoidon kenttäjohtaja ja alkuperäisen PTT -toimintamallin kehittäjä. Janilla on ensihoitotyöstä yli 20 vuoden kokemus, josta kymmenen vuotta kenttäjohtajana. Susanne Ångerman on anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri. Hän on työskennellyt päätoimisesti lääkärihelikopteri FinnHEMS:issä yli kymmenen vuoden ajan. Susannen viimeistelyvaiheessa oleva väitöskirja käsittelee toimintatapojen muuttamista ja uusien menetelmien käyttöönottoa ensihoidossa. 

Roolitettu traumapotilaan ensihoito -kurssit verkossa ja lähiopetuksena : https://www.prehospitaltraumateam.com

PTT -verkkokurssi Edufication.com -palvelussa:

https://www.edufication.com/fi/ptt/

Instagram: @ptt_prehospitaltraumateam

Laadukasta ensihoitoa -podcast on kuunneltavissa kaikilla yleisimmillä alustoilla, kuten Spotify, Apple Podcasts ja Google Podcasts, sekä verkkosivuillamme osoitteessa www.paramedic.fi.

#laadukastaensihoitoa #FOAMed #ensihoito #akuuttihoito #lääketiede #PTT #prehospitaltraumateam #pttfinland #traumapotilas #vammapotilas #traumateam

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.