All Episodes

June 28, 2023 10 mins

Dit is een onregelmatige podcast reeks van Bano event technology over de klanten van Bano en het Bedrijf. Deze keer over de connectie van Bano met de Rolling Stones. In ons 60 jarige bestaan hebben wij verschillende artiesten mogen bij staan en in 1967 hebben we het genoegen gehad om het geluid voor de rolling stones te verzorgen in Den Haag op 15 april 1967

BANO werd gevraagd om het geluid te verzorgen voor een optreden in de feesttent met de paaskermis voor het bandje “the CLARKS’.

De vraag en opdracht kwam van EDDY HARMS, die nu werkt bij radio continue.

Hij was toen in 1967 werkzaam voor het bekende organisatiekantoor PAUL ACKET uit den Haag.

Eddy Harms vroeg me daarna ook om het geluid te verzorgen van een “bandje” in de Houtrusthallen  te Den Haag, ook voor een “bandje “dat op moest treden. Gerrit en een MTS schoolvriendje, Anne Doedens, gingen samen in onze VW bus naar Den Haag met 16 klankzuilen zelfbouw 100V, 4 x Sennheiser MD421 microfoons, 2x 120W GELOSO versterkers, GELOSO 5 kanaals draaiknopmixer/voorversterker, DYNACORD echolette. Geen monitorspeakers en de back-line werd niet versterkt.We mochten onze luidspreker statieven niet gebruiken, maar moesten de boxen op een hoogte van 3 meter ophangen aan de spanten, alleen aan de lange  kant waar ook het podium tegen aan stond. De hal vulde zich met 12.000, meest gillende meiden,en de organisatie was bang dat zecde statieven zouden omgooien, maar het geluid was uitstekend om het bandje te verstaan. Het bleek om the Rolling Stones uit Engeland te gaan.In het voorprogramma zorgden we ook voor het geluid van de Rocking Tygers uit Groningen, natuurlijk ook via Eddy Harms.
We stonden met onze VW bus in de tweede hal, achter het podium en hadden geen zicht op het podium.Er kwamen 5 minuten voor het begin 2 witte limousines aanrijden, waar de heren in witte pakken uitstapten en voor ons busje langs naar het podium liepen.Een geweldige ervaring voor 2 MTS ers en ook voor het vervolg van BANO.De mixer, eindversterkers,micofoons en statieven, staan in de showroom van BANO te Groningen.


Kijk gerust op onze site www.bano.nl

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/meetthecompany/message
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.