All Episodes

November 23, 2023 54 mins

Risikerer Danmark at blive dømt ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for portugisiske unges klimaangst, og kan portugisiske unge overhovedet indbringe Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for deres leveforhold i Portugal? Er de ofre for klimapolitikken her i Danmark?

Det er nogle af de spørgsmål, som vi i sjette episode af Retlig Interesse drøfter, når Jesper Nørøxe og Sune Fugleholm sætter fokus på den seneste klimaretssag, hvor Danmark sammen med 32 andre europarådsstater er indbragt for menneskerettighedsdomstolen af nogle portugisiske unge. De portugisiske unge mener bl.a., at de er udsat for generationsdiskrimination, og at bl.a. Danmark er ansvarlig for temperaturstigningerne i Portugal. Temperaturstigninger som ifølge de unge forvolder skade på deres liv og helbred.

I episoden samler Jesper og Sune også op på de nu tre principsager ved menneskerettighedsdomstolen om sundt klima som en menneskerettighed.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.