All Episodes

February 27, 2024 59 mins

Σημείωση: Αν θέλεις να στηρίξεις αυτό το ανεξάρτητο podcast, μπορείς να το κάνεις από εδώ.

___

Τελικά, τι πιστεύεις; Ο κόσμος είναι καλός ή κακός; Τα media μεταδίδουν διαρκώς τρομακτικές και άσχημες εικόνες. Και από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που γυρίζουν τον κόσμο και μεταφέρουν μια τελείως διαφορετική εμπειρία.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τάσος Καραντάκος. Ο Τάσος είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ και δημιουργός του “Unseen Voices”. Tα τελευταία 4 χρόνια ταξιδεύει στις πιο ανεξερεύνητες, συχνά επικίνδυνες, περιοχές του κόσμου καταγράφοντας ιστορίες όπως: ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αγορές όπλων στο Πακιστάν, τα στρατόπεδα μαγισσών στη Γκάνα, η μεταναστευτική κρίση στη Λατινική Αμερική, με στόχο να «Δώσει Φωνή σε 100 Κοινότητες ανά τον Κόσμο».

Συναντηθήκαμε πρόσφατα το TEDx Patras όπου ήμασταν και οι δυο ομιλητές, και σκέφτηκα αμέσως ότι το θέμα της εκεί ομιλίας του ήταν κάτι που ήθελα να ακουστεί και στο podcast:

Ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο. Κι ας επικρατεί ως εικόνα η ασχήμια της ανθρώπινης φύσης.

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους υπενθυμίσεις, γιατί μέσα στη μαυρίλα κινδυνεύουμε να χάσουμε τον εαυτό μας.

Παρένθεση… Παρατηρείς κι εσύ ότι τώρα τελευταία μου βγαίνουν κάτι πολύ ποιητικά  στις εισαγωγές της εκπομπής; Μάλλον είναι παρενέργεια του να γράφω και να συζητώ πολύ με ανθρώπους που με εμπνέουν…

Anyway! Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό…

Κάπου εδώ θα σου ζητήσω να μείνεις μαζί μου μέχρι το τέλος του επεισοδίου. Σου έχω ένα challenge για τις επόμενες μέρες, βασισμένο στη συζήτησή μου με τον Τάσο.

Φύγαμε για το επεισόδιο!

Επιπλέον σχετικό υλικό:

 

Τις σημειώσεις του επεισοδίου θα τις βρεις εδώ.

 

Original Podcast Music & Audio Engineering by Alkis K.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.