All Episodes

December 21, 2022 68 mins
OM AFTRYK i psykologiske ledelsesværktøjer, cybersikkerhed og datagidselforhandling. MØD MEDMENNESKET, ledelsesfilosof og psykologisk rådgiver Michael Andersen.

Kære bandit, så er endnu et år gået…
Det kunne være indledningen på det julekort, som psykologisk rådgiver og datagidselforhandler, Michael Andersen, arbejder hen imod at skrive, når han forhandler med en af tidens nye former for kriminelle, hackerne. “Deres forhandlere og mig, vi skal blive så gode venner, at vi er på julekort med hinanden”, som Michael Andersen udtrykker det.

Det er evnerne som psykologisk rådgiver, der er brug for, når hackerne kontakter dig og fortæller, at dine data er beslaglagt. Det taler vi om i ny episode i podcasten Aftryk, hvor Michael Andersen dykker ned i sit afsæt fra psykologien til at skabe et så godt forhold til banditterne, at de nærmest ender med at være på julekort med hinanden.

Psykologiske indsigter og ledelsesværktøjer om vores adfærd og de aftryk, vi efterlader i omverdenen, os selv og hinanden. Viden og redskaber, som ikke kun tjener i forhandlinger med banditter, men generelt i lederskabet og som har en særlig aktualitet i dag, hvor vi skal lede i kompleksitet, usikkerhed og konstante teknologiske forandringer.

Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden, men vores cybersikkerhed følger ikke med. ”De store virksomheder har en grad af beredskab, men jo mindre du er, jo mindre fokus har du på det. Hvis man bliver hacket, skal man bevare roen og skabe sig et overblik over situationen og over, hvor alvorligt det er,” siger Michael Andersen.

Du kan høre meget mere om både cybersikkerhed og psykologiens aktuelle redskaber i ledelse og forhandling i episoden med Michael Andersen.
_____

Gæst: Michael Andersen, Ledelsesfilosof, psykologisk rådgiver og datagidselforhandler. Redigering: Ditte Lindblad, journalist. Vært og videnjournalist: Grith Okholm Skaarup. Aftryk er produceret og tilrettelagt af Humtech.

____
SHOWNOTES:
Du kan finde mere om Michael Andersen og referencer fra samtalen her:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/compassionfocusedleadership Hjemmeside: https://andersenmichael.dk/ Impaq, ledelsesfilosof og psykologisk rådgiver: https://www.impaq.dk/michael-andersen/ Foredrag: https://microphone.dk/artist/michael-andersen/ Facebook videoer inkl. teasere for protestsange: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063572289757&sk=videos

Bogudgivelse: Compassionfokuseret ledelse: https://www.saxo.com/dk/compassionfokuseret-ledelse_michael-andersen_haeftet_9788793328099

Øvrige links:
- Sherry Turkle: forskning om bl.a. digitalisering ift. menneskelige påvirkninger: https://sherryturkle.mit.edu/

- Hør også om Turkle og find øvrige referencer i episoden med Thomas Telving om AI og human robots og vores menneskelige relationer: https://www.humtech.dk/aftryk/episode/791e9b15/11-aftryk-thomas-telving-ma-man-sla-en-robot

- Anonymous: https://en.wikipedia.org/wiki/Anonymous_(hacker_group)
- Hacktivisme: https://en.wikipedia.org/wiki/Hacktivism

-- Paul Gilbert: compassionate mind, udvalg af forskning, udgivelser og publikationer:

https://psychwire.com/profiles/ljegz8/paul-gilbert https://www.compassionatemind.co.uk/ https://www.saxo.com/dk/forfatter/paul-gilbert_4798978


___
Medmenneskelige indstillinger:
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.