All Episodes

April 3, 2024 22 mins
I Aftryk bringer vi i tre episoder et særtema, der sætter skarpt på Aftryks dna - humanitet i en techtid. Vi dykker ned i etiske dilemmaer med virksomheder, der tilbyder nedfrysning af kvinders æg som virksomhedsfrynsegode. I samtaler om diskussion af samfund, arbejdsliv, ledelse, teknologi og menneskelige behov, når vi sætter vores fertilitet på frys.
Tag godt imod temaet over de næste tre episoder: Fertilitet på frys - ligestilling eller kvinden som handelsvare. Og glæd dig også til, vi på den anden side af denne temasæson, kommer ud med en særsæson af Aftryk, hvor den røde tråd er Fremtidens lederskab.


Introduktion til Trenden:
Virksomheders frynsegoder har udviklet sig markant og omfatter nu støtte til nedfrysning af æg. Større techvirksomheder som Facebook, Google og LinkedIn har siden 2014 tilbudt økonomisk hjælp til fertilitetsbehandlinger som en del af deres personalefordele. Denne udvikling er ikke begrænset til USA - den er også spredt til Europa og ind i Danmark. 

- Personlig Rejse med Fertilitetsbehandling:
    - Carly Rodgers, tidligere Senior Manager & Global Team Lead Customer Success hos LinkedIn UK, deler sin personlige rejse gennem fertilitetsbehandlinger og hvordan LinkedIns frynsegoder støttede hende i hendes stræben efter at blive gravid.
- Etiske Overvejelser:
    - Professor Thomas Søbirk Petersen bidrager med sine tanker om de etiske overvejelser bag social ægnedfrysning som en virksomhedsfrynsegode.
- Virkning på Arbejdspladskultur:
    - Diskussion af, hvordan disse frynsegoder kan påvirke rekruttering, talentfastholdelse og arbejdspladskultur.
- Potentielle Konsekvenser for Arbejdsmarkedet:
    - Udforskning af mulighederne for, at praksissen vil brede sig i Danmark, og de potentielle konsekvenser for arbejdsmarkedet, individuelle medarbejdere, ligestilling, inklusion, diversitet, familieplanlægning og samfundsudvikling. 
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.