All Episodes

August 10, 2021 54 mins
Olivia Friis Uhrbrand står i en gård på Nationalmuseet og tager den ene selfie efter den anden, Hun sveder og ryster på hånden af usikkerhed og frustration, for hun kan ikke få ansigtet til at se ud, som hun vil. Olivia skal sende selfien til en skønhedsklinik, som skal vurdere, hvilke kosmetiske ændringer de kan lave for at få hendes ansigt til at leve op til Instagramlooket. I denne episode handler Forfængelighedens Århundrede om, hvor langt vi går for skønheden – både i dag og i 1700-tallet, hvor alt skulle se så kunstigt ud som muligt.

Olivia er vokset op med de sociale medier, og den evige jagt på Insta-look og evig skønhed har givet hende ar på sin selvopfattelse. Og hun fortæller, at hun som teenager drømte om at få opereret brysterne større og næsen mindre. Hendes to største svagheder i teenageårene.

Men inden Olivia tager på skønhedsklinik, venter Mette Boritz på Nationalmuseet. Hun er historiker og fortæller om 1700-tallet, hvor de rige øverst i samfundet gik langt for skønheden. Hvor langt mon man gik i skønhedens navn? Lige så langt som i dag?

Medvirkende: Mette Boritz, udstillingsproducent, Nationalmuseet. Berit Lavik, medicinsk ansvarlig overlæge, Nygart.
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.