All Episodes

August 8, 2023 25 mins
Aangenaam. Blij u eindelijk te kunnen ontmoeten.
Ze noemen mij de ‘Mad Hatter’. Vrij vertaald is dat de ‘Gekke Hoedenmaker’. Dat laatste deel is in elk geval correct. Of toch ongeveer. Ik ben hoedenmaker. Van vader op zoon. En van grootvader op vader. En van overgrootvader op grootvader. Enfin, u snapt het concept wel. Helaas heb ik tegenwoordig zo goed als geen job meer. Dat is normaal, als je in een wereld als Wonderland woont. De koningin had een hoofd dat zodanig groot was, dat er geen hoed op paste. En haar onderdanen, ja, die zijn geen fan van hoeden. Of die verloren hun hoofd als de koningin kwaad werd. Dat is ook mogelijk. En op zo’n moment heeft een hoed nog maar weinig zin, uiteraard.
Maar gek? Nee, dat ben ik niet. Gelukkig maar! Ik probeer te geloven dat ik de enige gezonde, normaal denkende geest ben tussen al deze randgevallen.

In dit luisterverhaal van Ellen Van de Velde geven een Hoedenmaker, een konijn, de tweeling Tweedledee en Tweedledum, de Red Queen, een kat - zou dat de Cheshire kat zijn? - een Dormouse en uiteraard Alice zelf hun merkwaardige visie op de wereld waarin zij terechtgekomen zijn. Wonderland of Onderland?

Het luisterverhaal, in een regie van Ellen Van de Velde en Patrick Bernauw, werd gerealiseerd door de schrijversklassen van die laatste, aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. U hoort Jos Van Dorpe als de Hoedenmaker, Rita Laureys als het konijn, Joachim Ferier als de tweeling, Veerle Van Vaerenbergh als de Red Queen, Anna van Ro als een kat, Katrien Dierick als de Dormouse en Lili Vanden Wijngaert als Alice. Opname en montage: Patrick Bernauw. Muziek: Fernand Bernauw.

Wil jij ook deel uitmaken van deze knotsgekke bende literair creatieve zielen? Aarzel dan niet om van je te laten horen, stuur een mailtje naar patrick.bernauw@onderwijs.aalst.be en schrijf in voor de schrijfklassen. Dat kan voor het schooljaar 2023-2024 nog tot eind september. Je kunt ook een kijkje nemen op hun blog Inkt moet vloeien!
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.