All Episodes

December 8, 2023 28 mins
Zaterdag 2 december, 2023... Een zaterdag als alle andere voor de meesten onder ons; voor zij die de voorstelling van de bundel Hoopjes mensen van Anke Verleysen meemaakten in de Geuzenzaal van Utopia te Aalst wellicht een zaterdag die ze nog lang zal heugen. In positieve zin, welteverstaan.

Op de blog Inkt moet vloeien! van de schrijversklassen van de Academie voor Podiumkunsten vindt u een klein maar fijn fotoverslag. In deze podcast hoort u de hoogtepunten van de voorstelling: zo lazen enkele dichters uit de schrijversklassen "gekoppelde gedichten" voor: zij kozen telkens één gedicht uit de bundel en één gedicht uit eigen werk dat daarmee in verband stond. U hoort Anna van Ro, Hilde Schockaert, Lili Vanden Wijngaert; vervolgens interviewt Jos Van Dorpe de schrijfster, in- en uitgeleid door Wim De Bock aan de piano; besluiten doen we met gekoppelde gedichten van Katrien Dierick en Vera Steenput, waarna Anke Verleysen zelf aan het woord komt. Johan Robyns stond in voor de opname.

Hoopjes mensen verscheen bij vzw de Scriptomanen en is beschikbaar in de plaatselijke en online boekhandel aan 22 € of via deze webshop, en natuurlijk kunt u ook altijd een gesigneerd exemplaar bestellen bij anke_verleysen@hotmail.com (25€ inclusief verzending).

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.