All Episodes

June 4, 2021 56 mins
Vil du sætte dit liv på spil for demokratiet? Det er et næsten umuligt spørgsmål at svare på, når vi lever i et samfund som det danske. Ikke desto mindre er det virkeligheden for unge demokratiaktivister i Belarus (tidl. Hviderusland), der bliver fængsel for at ytre kritik af diktatoren Alexander Lukashenko og hans styre. De er unge mellem 15 og 30, de har skabt en kæmpe demokrati- og frihedsbevægelse på under et år, og de har sat deres liv på spil - nogle har mistet det - i kampen. I sidste uge blev den 26 årige journalist Roman Protasevich fængslet efter en dramatisk flykapring, og han står nu til alt mellem fængsel og dødsstraf.
Vi taler med lektor i International Relations på CBS Lizaveta Dubinka-Hushcha, der er opvokset i Belarus og aktivist Nikita Shilenok, der også er opvokset i Belarus og nu bor i Danmark.
Værter: Eugen Shapiro og Christine Roj
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.