All Episodes

August 18, 2023 12 mins

Vi behöver en seriös idé för hur sympatisörer ska kunna stödja vår saks offentliga företrädare på bästa möjliga sätt. Kanske finns svaret i urgamla skrifter?En gång i tiden tog kyrkan ut något som kallades för tionde, vilket innebar att jordbrukare betalade en tiondel av sin produktion till kyrkan. Detta har sin bakgrund i Gamla testamentet och beskrivs på följande vis i i 5. Mos 14:22-23:

Tionde skall du giva av all sädesgröda som för vart år växer på din åker, och du skall äta den inför Herrens, din Guds, ansikte, på den plats som han utväljer till boning åt sitt namn: tionden av din säd, ditt vin och din olja, så ock din förstfödda av dina fäkreatur och din småboskap; ty du skall lära att frukta Herren, din Gud, alltid.

Idag tar inte kyrkan ut tionde längre, istället är det staten som kräver minst hälften av det du tjänar in i skatt. Det låter som en betydligt sämre deal om du frågar mig. Det ska dock poängteras att det inom många kyrkor fortfarande ges frivilligt tionde, bland annat hos vissa pingstförsamlingar och i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (ofta kallade mormonerna).

Men nu är ju inte alla svenskar kristna längre, och vi betalar redan ohemuliga summor i skatt, så varför tar jag upp detta och på vilket sätt kan frivilligt tionde vara en vettig tanke för nationalister?

De offentliga företrädarnas roll

I mitt nyhetsbrev från den 11 augusti där jag skrev om problemet med att anställa inom “den nationella rörelsen” talade jag utifrån erfarenheten av att driva företag och föreningsverksamhet med anställda. Men det finns en annan sida av det hela som sätter saker i ett annat ljus, och det är de många fantastiskt duktiga entreprenörer med en nationell världsåskådning jag lärt känna både i Sverige och Europa.

Detta är människor som sliter långt över fyrtio timmar i veckan för att hålla igång sina projekt, och förhoppningsvis även se dem blomma ut och bli ännu mer framgångsrika. Det är allt ifrån opinionsbildare till kläddesigners, ölbryggare och filmskapare; för att nämna några exempel!

Vad dessa ofta har gemensamt är att de är väldigt duktiga på vad de gör, samtidigt som de är offentliga företrädare för vår sak. Genom att de står i offentligheten är de på många sätt “brända” från den vanliga marknaden, varför större delen av deras potentiella kunder är likasinnade. Ofta har de offrat både karriär och social status för att bedriva sitt projekt inom vår sfär, eftersom de i grunden är övertygade idealister och vill avancera vår sak.

Om detta skriver Imperium Press förtjänstfullt i dagarna, här några citat med min översättning:

“Så jag är ‘all in’. Då och då får jag en sorts svindel där det blir tydligt exakt vilken sorts livsväg jag har slagit in på. Det finns ingen väg tillbaka, bara framåt. Men jag klagar inte - jag skulle inte byta bort det för allt i världen. Visst, jag skulle vara mycket ‘lyckligare’ om jag var ingenjör eller undervisade på en folkhögskola eller något, men lycka är för kvinnor och barn; män behöver ett syfte.

Men detta syfte är inte riskfritt. Det finns ingen pensionsplan för dissidenter. Du kan hamna på en lista hos någon trebokstavsmyndighet - det gör du faktiskt definitivt. Du kanske till och med hamnar i fängelse. Din familj kan bli måltavla. Dina barn kan bli tvungna att ta upp manteln i ditt ställe. Till skillnad från vänstern, som inte utgör något hot, befinner vi oss verkligen i systemets skottlinje, och om vi bara behandlar vår scen som ett coolt tillhåll som finns till för bantz (vilket det delvis borde vara) kan vi glömma bort att de människor som tar på sig den risken är riktiga män med riktiga familjer som lägger sina riktiga kulor på huggkubben.”

“Enbart av den anledningen är det viktigt att stödja oliktänkande skapare med dina pengar - de har offrat sina livsalternativ för vår gemensamma strävans bästa. Och därför måste vår scen kontrollera sig själv och kasta ut människor som slentrianmässigt använder ordet ‘grifter’. Detta ord avslöjar bara en oförståelse för ekonomin i dissidentpolitik - alla som kan tjäna sitt levebröd som dissident kan tjäna ett mycket bättre levebröd som normie. Om du arbetade för CIA och ville kasta in den mest destruktiva granat du kunde i oliktänkande politik, kunde du inte göra något bättre än att kasta in termen ‘grifter’ i den. Alla som använder den termen för någon i vår sfär måste omedelbart bli hundpälsade. Människor som gör detta gör det för att de tror på det.”

Samtidigt som jag ser dessa duktiga entreprenörer slita hårt för långt under medellön ser jag tusentals och åter tusentals personer som gör civil karriär och håller sig borta från offentlighetens ljus. Det är jättebra. Dessa människor behövs. Dels för att vår rörels

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.