All Episodes

March 27, 2024 45 mins
La ciutat de Barcelona va arribar a tenir una vintena de convents a començament del segle XIX. A partir de 1835, però, molts d’aquests convents van ser desamortitzats i acabarien desapareixent. Els fons d'aquests convents van anar a parar, després d’un parell de trasllats, finalment a la Biblioteca de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. En aquest capítol descobrim què podem trobar en aquests fons musicals i que s’està fent per donar-los a conèixer. Els convidats són Neus Verger, responsable del CRAI Biblioteca de Fons Antic de la Universitat de Barcelona, i Oriol Brugarolas, historiador de la música i professor del departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.
Foto de la caràtula: Convent del Carme, Barcelona

Músiques del capítol
  • BAGUER, Carles: Sonata en Fa Major Manuscrit 1378 del CRAI-Biblioteca de Fons Antic de la UB. Dani Espasa, pianoforte. Instrument Slocker de 1831, del Museu de la Música de Barcelona. Alfred Fernández, tècnic de so.
  • ANÒNIM: Vocem Meam Audi Eva del Campo, orgue positiu. Ricard Renart i Marta Guillen, violins. Guillermo Turina, violoncel. Martí Doñate, tenor.Alfred Fernández, tècnic de so.
  • FRA JOAQUIM DE JESÚS MARIA JOSEP: Rondó en Si b Major Manuscrit 1378 del CRAI-Biblioteca de Fons Antic de la UB. Dani Espasa, pianoforte. Instrument Slocker de 1831, del Museu de la Música de Barcelona. Alfred Fernández, tècnic de so.
  • QUERALT, Francesc: Amavit Eum Dominus Fons musical de la Catedral de Barcelona, BC M-1682/41 https://mdc.csuc.cat/digital/collection/musicatedra/id/83377/rec/6 Eva del Campo, orgue positiu. Ricard Renart i Marta Guillen, violins. Guillermo Turina, violoncel. Martí Doñate, tenor.Alfred Fernández, tècnic de so.

Sintonia del podcast: CIVIL, Francesc. Peralada IV: Nimfes en el jardí Intèrpret: Miquel Villalba (piano)
Veu del podcast: Margarida Ullate i Estanyol
Si voleu més informació sobre aquest i altres capítols, la trobareu a la pàgina web podcast.ficta.cat.
Per contactar amb nosaltres, ens podeu escriure a podcast@ficta.cat.

ENLLAÇOS RELACIONATS:




Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.