All Episodes

June 1, 2022 59 mins
Hør Pernille´s meget ærlig og baske fødselshistorie om at træffe den svære beslutning at afslutte sit graviditetsforløb da Lucas kun er 18+2 uger, da der er for lidt fostervand.

Pernille må føde på gynækologisk afdeling fordi at Lucas er under de 22 uger. Da det ikke betegnes som en fødsel når man føder før uge 22.
Når man høre Pernille fortælling er man ikke spor i tvivl om at både krop og sind oplever det som en fødsel og sorgen over at Lucas ikke kom med hjem er stor.

Når hele verden siger at det ikke er en fødsel men ”bare noget der skal overstås” kan det giv et kaos af følelser og det kan være svært at tag sin plads og stole på at man må følge sin krop og intuition.

Vreden over ikke blive anerkendt for sit tab og at der ikke bliver vist de samme hensyn som havde det været et barn efter uge 22 giver spor i den efterfølgende sorgproces.
Og vi taler om hvilken betydning det giver når man ikke får tag sin plads, sat sine grænser, tage sig tiden til at være og ikke får bede om alt det man gerne vil have.

Pernille skal beslutte om hospitalet skal begrav Lucas eller om han skal med hjem. Hun beslutter at hospitalet skal beholde Lucas men fortryder og efter noget tid henter Pernille Lucas hjem.

Hør Pernilles erfaringer og anbefalinger til dig der måske står i samme situation.


For Pernilles sorgforløb har det været vigtigt at find et netværk som forstår de følelser Pernille gennemgå. Det er hendes kunstig åndedræt når sorgen bliver for smertefuld.
Her er link til de netværk hun nævner.



Forældre og sorg
https://foraeldreogsorg.dk/

Walk’n’Talk Englemødre:
https://www.facebook.com/groups/2963253180556764/?ref=share


Alt for Damernes Kvindeløb Team Englemødre:
https://www.facebook.com/groups/2986375158302046/?ref=share


Så noget helt andet.

Anbefaling af podcasten -Overskudslivets Podcast. Malene hjælper dig som er træt af at kæmpe mod din krop. Malene har udgivet over 150 episoder om kost og de følelser vi rammer ind i når vi tænker på vores krop og mad, jeg vil anbefalede dig at lytte med på afsnitte om skam https://podcasts.apple.com/dk/podcast/overskudslivets-podcast/id1441877079?l=da&i=1000456042752. Du kan se alle de episoder Malene har lavet her.
Hjemmeside: https://overskudslivet.dk/podcasts/
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.