All Episodes

December 10, 2023 33 mins
1. søndag i advent hørte vi den tragiske historie om Herakles' hjemvenden fra de dødes rige, og den vanvid dét bragte med sig.
Nu er det 2. søndag i advent og dét kalder på et nyt eventyr i årets juleføljeton, denne gang i form af det tragikomiske stykke 'Alkestis'.

Alkestis er dronning og gift med Herakles' ven Admetos, og er på grund af sin venlighed og ordentlighed elsket af alle. Et gammelt venskab kombineret med en smule vanligt splid mellem guderne har dog betydet, at hun har meldt sig til at gå i døden i sin mands sted. Den tragiske situation medfører både jammer og tårer på slottet, hvor sorgen hænger tungt blandt både herskab og tjenere, som aldrig mere skal se deres elskede Alkestis.

MEN når man er gift med en, der er ven med den mægtige, storspisende helt Herakles, så er der måske plads til et lille mirakel, selv når alt ser sortest ud?

Følg med i dette afsnit for at høre, hvordan det hele ender for Alkestis, og få samtidig et par tips til, hvordan man bedst undslipper døden i oldtidens Grækenland.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.