All Episodes

February 5, 2024 52 mins
Så blev det tid til den tragiske historie om den græske hærkonge Agamemnons hjemvenden til sin kone og sit land efter sejren i Troja.

I de mange lange krigsår Agamemnon var væk, sørgede hans kone, Klytaimnestra, for at styre riget, mens hun længselsfuldt ventede på at høre nyt om hans skæbne. Da hun langt om længe får at vide, at han lever, og at han til og med er lige på trapperne, er det derfor ikke svært at forestille sig hendes glæde og længsel efter at springe ham i armene!

Der er dog liiiiiige den mindre detalje, at hun ikke har set sin mand siden den dag, han ofrede deres yndlingsdatter Ifigenia ved stranden i Aulis, så den græske hær kunne få vind i sejlene mod Troja… Og så er der også noget med, at hun vist nok er blevet meget tæt med en vis anden højtstående herre ved navn Aigistos, som har hjulpet med at styre riget i Agamemnons fravær...

Hvad dét betyder for modtagelsen af Agamemnon, kan du høre meget mere om i denne udgave af Repetour, hvor vi gennemgår 'Agamemnon' - første del af triologien 'Orestien', skrevet af Aischylos og opført i 458 f.Kr..
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.