All Episodes

August 26, 2021 38 mins
Deze aflevering gaat in op de aspecten van institutioneel geweld en hertraumatisering van de afstandsmoeders en afstandskinderen in Nederland, aangezien hun reis natuurlijk niet eindigde op het moment dat ze het moeder-baby-huis hebben verlaten. Verschillende situaties in hun leven kunnen aanleiding zijn voor wat er in het verleden is gebeurd.
Dr. Sietske Dijkstra is psycholoog en ze werkte tien jaar als onderzoeker bij de universiteit Utrecht, bij de afdeling vrouwenstudies, met focus op huiselijk geweld, seksueel misbruik en de langetermijngevolgen ervan.
Ze is een professionele onderzoeker en docent met focus op de thema's misbruik, relationele veiligheid en trauma. 1998 richtte ze Bureau Dijkstra op waar ze onder meer onderzoek doet naar huiselijk geweld, gendergerelateerd geweld, interventie en complexe scheiding.
Van 2010 tot december 2012 was ze lid van de Commissie Samson, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de pleegzorg en de residentiële jeugdzorg sinds 1945.

Website Dr. Sietske Dijkstra: http://www.sietske-dijkstra.com/

Produced by Sarah Tekath in collaboration with Broadcast Amsterdam
More information: https://broadcastamsterdam.nl/shows/separated-by-force/

© Sarah Tekath/Broadcast Amsterdam
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.