All Episodes

August 26, 2021 18 mins
Net zoals discriminatie van vrouwen in Nederland en de rest van de wereld nog steeds problematisch is, zo ook het systeem van (internationale) adoptie. Bijna niemand weet dit zo goed als Ina Hut.
Van 2003 tot 2009 was zij directeur van Wereldkinderen, een van de grootste adoptiebureaus van Nederland. Tijdens haar periode bij deze organisatie begon ze met onderzoek naar de achtergronden van adopties van kinderen uit China en werd ze meerdere keren onder druk gezet door het Nederlandse ministerie van Justitie om haar onderzoek onmiddellijk te stoppen, dit op straffe van het intrekken van de vergunning van Wereldkinderen7. Zij nam in 2009 als klokkenluider publiekelijk ontslag als directeur. Dit kreeg veel media-aandacht en leidde tot een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer, waarbij de minister van Justitie zich o.a. moest verantwoorden over de intimidatie van Ina Hut. Ina Hut schreef ten behoeve van dit overleg een rapport over het systeem van interlandelijk adopties (o.a. uit China).
Ina Hut is sinds 2015 directeur van het Coördinatiecentrum Mensenhandel (CoMensha en expert opinion leader in de strijd tegen mensenhandel.

Website Coördinatiecentrum Mensenhandel/ Coördinatiecentrum Mensenhandel: https://www.comensha.nl/

Produced by Sarah Tekath in collaboration with Broadcast Amsterdam
More information: https://broadcastamsterdam.nl/shows/separated-by-force/

© Sarah Tekath/Broadcast Amsterdam
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.