All Episodes

August 26, 2021 44 mins
In 1967 raakte Will van Sebille zwanger en werd onder druk gezet om haar zoon af te staan. Lange tijd vocht ze om haar zoon terug te krijgen, maar de autoriteiten bleven redenen verzinnen waarom dit niet mogelijk was. Uiteindelijk werd de zoon van Will geadopteerd in een ander gezin en het duurde tientallen jaren voordat ze elkaar eindelijk voor het eerst ontmoetten.
Sinds de jaren 90 strijdt Will van Sebille voor de Nederlandse afstandsmoeders. Ze richtte de organisatie De Nederlandse afstandsmoeder op, publiceerde haar boek Opgestaan ​​is plaats vergaan en nam deel aan de documentaire In alle Stilte.
Omdat Will de traumatische ervaring uit het verleden niet wil herbeleven, wordt er gebruik gemaakt van opnames uit een eerder interview. In de tweede helft van deze podcast gaat Will van Sebille spreken over haar activisme en het lopende onderzoek door de Nederlandse staat.

Website De Nederlandse Afstandsmoeder: http://www.denederlandseafstandsmoeder.org/

Produced by Sarah Tekath in collaboration with Broadcast Amsterdam
More information: https://broadcastamsterdam.nl/shows/separated-by-force/

© Sarah Tekath/Broadcast Amsterdam
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.