All Episodes

February 14, 2024 17 mins
Hver fjerde kvinde på landets kvindekrisecentre er genganger. Tre måneder efter et ophold på et krisecenter har hver tredje kvinde igen været udsat for vold. For hjælpen efter krisecentret er ikke lovpligtig for kommunerne, og derfor er hjælpen til kvinderne tilfældig.

Men indsatser baseret på frivillighed gør en stor forskel for kvinderne. Med indsatserne Q-net og Fra Bolig til Hjem lykkes det Røde Kors at hjælpe de voldsudsatte kvinder med at finde fodfæste efter et ophold på krisecenter.

Journalist Eva Frydensberg Holm har set nærmere på de frivillige indsatser, og hvilken forskel de gør for kvinderne, når de efter ophold på et krisecenter skal skabe en ny tilværelse.

For Vilja blev Q-net afgørende for hendes nye liv. I dag kalder hun mødet med Kirsten, den frivillige hun blev matchet med, for det bedste, der er sket.

Her får du artiklen oplæst.

Se flere artikler på www.Socialtindblik.dk

Socialt Jobforum er jobportal for jobs i socialsektoren og pædagogik. Se mere her på siden https://www.socialtjobforum.dk
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.