All Episodes

January 18, 2024 31 mins
Tænk, hvis der lå et personligt brev fra en tidligere pædagog eller køkkenmedhjælper i sagsakterne, når en ung eller voksen åbner sin sagsmappe fra en tidligere anbringelse.

Det kunne gøre en verden til forskel, fortæller børnepsykolog Rikke Yde Tordrup i tredje afsnit af vores minipodcastserie med Rikke, hvor hun fortæller om omsorgssvigt, udviklende øjeblikke og børnebevidning.

Rikke Yde Tordrup har skrevet en række bøger, og for nylig udgav hun bogen ”Udviklende øjeblikke i socialpædagogisk arbejde”.

Hun superviserer blandt andre pædagoger og familieplejere, der arbejder med anbragte og sårbare børn, og hun har desuden en fortid som intern psykolog på flere døgninstitutioner.

I podcasten fortæller Rikke Yde Tordrup, hvordan det at se sin egen journal fra en anbringelse i barne- og ungdomsårene kan give et helt skævt billede af deres liv og hverdag som anbragt på en institution eller i en plejefamilie.

”Vi ved fra anbringelsesområdet, at det er her, når de tidligere anbragte åbner deres socialsag og læser alle de deres statusbeskrivelser, så fyrer de hele samfundet. Så krakelerer mange års behandlingsarbejde. Fordi nu hamres de tilbage i den indre negative arbejdsmodel,” siger børnepsykolog Rikke Yde Tordrup, der fortæller om, hvordan man kan anvende børnebreve, som de fagprofessionelle omkring barnet skriver til barnet.

Brevene kan man læse op for børnene, og man kan lægge dem ind i barnets sag.

Rikke Yde Tordrup har sammen med kolleger arbejdet med en række skabeloner til brevene, og hun opfordrer til at bruge dem. For ifølge Rikke Yde Tordrup skal personalet ikke bruge for meget tid på brevene. Tiden skal bruges med børnene og de unge.

Hvad børnebrevene kan, og hvordan man arbejder med dem, fortæller Rikke Yde Tordrup mere om i podcasten.

Som omtalt i programmer kan du finde skabeloner til breve på Rikke Yde Tordrups hjemmeside.

Se desuden mere om Rikke Yde Tordrup og bogen ”Udviklende øjeblikke i socialpædagogisk arbejde”.

Programmet er en del af PERSPEKTIV-serien udgivet af Socialt Indblik.

Tilrettelæggelse og redigering: Niels Svanborg.
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.