All Episodes

November 23, 2023 71 mins

Detta avsnitt handlar om betydelsen av familj, folk och nation och deras inverkan på samhället och individen. Jag vill betona familjens centrala roll i samhället och hur allt som stör denna enhet bör undvikas. Därtill påminner jag om kvinnans viktiga roll, särskilt i moderskapet.

Fokus flyttas sedan till begreppet "folket", en utvidgning av familjen, en samling av familjer som delar en blodsgemenskap och kulturell identitet, exempelvis svenskar eller danskar. Därefter "nationen" som är en raslig enhet.

Avsnittet tar även upp negativa aspekter av klan- och gängstrukturer, och jämför dessa med svenska samhällsmodeller. Det framhäver problem med klanbaserade samhällen som präglas av oroligheter och korruption, och argumenterar för en avståndstagande från sådana strukturer. Istället lyfts vikten av "mannaförbund", som ses som en positiv form av manlig gemenskap och stöd, skilda från gängens negativa påverkan. Jag känner att jag kanske varit otydlig när jag skrivit och talat om dessa saker.

Vidare diskuteras vikten av att bygga ett starkt och fritt folk, med fokus på familjens roll som samhällets grundpelare. Starka familjer är avgörande för ett starkt samhälle och kloka beslut i familjebildning är essentiellt. Avsnittet avslutas med åtta punkter som riktar sig till dem som tar familjebildning på allvar, med tonvikt på att prioritera folkets existens över individuella känslor.

Musik i programmet:

Überfolk – My Ancestors och Walk with Giants

Artikel: Åtta punkter att förhålla dig till om du menar allvar med din svenska strävan

Kära lyssnare,

Dela gärna denna podd vidare. Om du uppskattar den så finns det nog andra som också skulle göra det. Så, det vore ju en välgärning.

Prenumerera gärna på Härden om du inte redan gör det, och gör du det så kanske du också vill stötta arbetet ekonomiskt? Uppdatera din prenumeration till en betald variant, eller skicka en gåva via Swish:

Nummer: 0762475672

Vid Swish, skriv “gåva". Om du swishar så är det en gåva utan något som helst krav på motprestation, någonsin.

Åter igen, jag tackar för ditt stöd

Magnus Söderman



This is a public episode. If you’d like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit www.magnussoderman.nu/subscribe
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.