Snoozeren

Snoozeren

Gnid søvnen af ud af øjnene, og start din morgen med Radio LOUD. Hver mandag til fredag sidder Snoozeren klar til at klæde de morgenfriske lyttere på til dagen, der kommer. Vært: Jonas Foldager

Episodes

October 26, 2021 26 mins
Hvorfor er det nu vi holder halloween? Og kan det virkelig passe at der sundt at blive skræmt?

Om kort tid er det halloween, og men hvorfor eksistere den her højtid? Det dykker vi ned i, i dag. Både hvorfor vi klæder os ud, spiser slik og udskære græskar. Den anden historie vi dykker ned i handler om at blive skræmt. For forskning viser at det faktisk kan være rigtig sundt lige at få et lille chok.

Gnid søvnen af ud af øjnene, og ...
Mark as Played
Hvad står partierne Havenisse partiet, Valgfest med mexicansk tema og Odins Vikingehær for? Og hvordan vil danske forskere fange CO2?

Det tager vi op idagens afsnit af Snoozeren. Som du jo nok allerede ved er der udbrudt kommunalvalg, og enorme mængder af valgplakater pryder de danske byder, men kender du partierne? I dag kigger vi på de partier du nok ikke har hørt om endnu, og kigger på deres partiprogrammer.

Den anden sag vi dyk...
Mark as Played
Kan det passe at der findes spøgelsesbyer i Kina? Og hvor svært at det engenligt at gætte Kim Larsens sangtekster?

De spørgsmål stiller vi i dagens afsnit af Snoozeren. I dag skal det handle om Kim Larsen, i Snoozeren tager vi nemlig (lidt tidligt) hul på Kim Larsens fødselsdag, og derfor skal der quizzes. Det andet emne vi tager op i dag, handler om spøgelsesbyer i Kina. I Kina er der 260 millioner ubeboede boliger, men hvorfor? L...
Mark as Played
Hvorfor skifter Kanye navn? Og hvad sker der hvis der falder meteorit ned igennem dit tag?

Det tager vi fat i, i dagens afsnit af Snoozeren. I dag skal vi nemlig kigge på en historie om en canadisk kvinde, der vågnede op til en forfærdelig ulykke. En meteorit var braget ned igennem hendes tag og landede lige på hendes hovedpude. Men skal vi nu gå og være bange for det hver dag? Det gvier vi svar på i dag.

Dernæst tager vi hul på en...
Mark as Played
October 20, 2021 25 mins
Hvad er det for nogle radiobølger der bliver sendt fra det ydre rum? Og kan blodprøver i virkeligheden afsløre kræft?

Det undersøger vi i dagens afsnit af Snoozeren. Først kigger vi på ny dansk forskning som bl.a. kan vise tegn på tilbagefald af kræft, ud fra kun en blodprøve. Hvad betyder det for kampen mod kræft?

Den anden historie vi udfolder i dag, handler om at universitet i Sydney har modtaget radiobølger fra den ydre del af ...
Mark as Played
Hvor vil Facebook skabe en virtuel metavers? Hvad er grunden til at sundhedsstyrelsen har brugt så mange penge på annoncering?

Det svarer vi på idagens afsnit af Snoozeren. Den første historie vi dykker ned i idag handler om Facebook og deres storhedsvanvid. Facebook er gået i gang med at investere mange millioner i noget de kalder et metavers, en virtuel virkelighed, som minder om den rigtige virkelig hed, men som er virtuel. Men ...
Mark as Played
October 18, 2021 27 mins
Hvorfor vender EL-løbehjulene tilbage til de Københavnske gader? Og hvad er verdensmesterskabet i ballon?

Det svarer vi på idagens afsnit af Snoozeren. I dag dykker vi nemlig ned i vm i ballon, som løb af stablen i sidste uge. I Balloon Wolrd Cup dystede 32 deltagere om titlen som verdensmester, men hvad er reglerne? Og Hvordan gik det fra at være en børneleg og til at blive en sportsgren? Det svarer vi på.

Den anden historie vi ud...
Mark as Played
October 15, 2021 25 mins
Hvad skal rumsonden Lucy bruge 12 år på i det ydre rum? Vi kender alle Thomas Helmig, men hvor godt kender vi ham enligt?

Det får du svar på i dagens afsnit af Snoozeren, i dag fejre vi nemlig Thomas Helmigs 57-års fødselsdag. Han har i mange år underholdt hele Danmark med hans glade popsange og nu skal han have noget kærlighed igen. Derfor quizzer du og jeg i Thomas Helmig, og lærer ham helt at kende.

I dag skal vi også en tur til...
Mark as Played
October 14, 2021 27 mins
Hvorfor var GTA: San Andreas så fedt at det skal genudgives? Og kan det virkelig passe at det er blevet 10% dyrere at købe et kæledyr?

Det svarer vi på i Snoozeren i dag. I dagens programmen dykker vi ned i de danske prisstigninger. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig at priserne i Danmark er steget historisk meget. Især på bestemte varegruppe er prisen steget enormt. Men hvilke varestiger? Og hvad skal vi frygte?

Den anden...
Mark as Played
Hvorfor gik Beatles fra hindanden? Var det John eller Paul der slog op? Og hvorfor har 2 journalister vundet Nobels fredspris?

Det svarer vi på i dagens afsnit af Snoozeren. I dag dykker vi nemlig ned i en gammel sag, vi dykker ned i Beatles breakup, og det gør vi fordi Paul McCartney i et nyt interview med BBC, afviser at det var ham der skulle have splittet The Beatles. Men hvem var det så? Det svarer vi på i dag.

Den anden histo...
Mark as Played
Er man psykopat hvis man holder med Darth Vader? Hvorfor flygter de unge fra Facebooks kommentarspor?

Det svarer vi på i dagens afsnit af Snoozeren. I dag dykker vi ned i en danske undersøgelse, som har testet 1805 mennesker for psykopati, narcissisme mm. Disse tests er holdt op imod om testpersonerne holder med superskurken eller superhelten, og undersøgelsen viser en klar tendens. Den anden historie vi dykker ned i idag handler o...
Mark as Played
Kan Ipad’en gøre børn dårligere i skolen? Kan det passe at Putin kan alt i verden?

Det svarer vi på i dagens afsnit af Snoozeren. I dag skal det nemlig bl.a. handle om et nyt studie der dykker ned i, hvordan skærme inden sengetid påvirker børns søvn. Det her studie er faktisk så banebrydende, at det har fået sundhedsstyrelsen til at gå ud og lave anbefalinger for børn og unges skærmbrug inden sengetid. Men det skal ikke kun handle ...
Mark as Played
Hvordan kan 3,5 milliarder mennesker blive udelukket fra sociale medier? Hvad betyder en klimaaftale for landbruget?

Det svares der på idagens afsnit af Snoozeren. I dag dykker vi ned i de sociale mediers verden, vi undersøger hvordan det kan være at Facebook havde et historisk stort nedbrud mandag d. 4 oktober. Den anden historie vi i dag beskæftiger os med, er den nye klimavenlige landbrugsaftale. Et bredt flertal har, med regeri...
Mark as Played
Hvad har chili, smerte og en Nobelpris med hindanden at gøre? Og hvad kunne man udrette hvis batterier kunne holde længere?

De spørgsmål besvares i dagens afsnit af Snoozeren. I denne uge bliver Nobelpris vinderne nemlig offentlig gjort, og i dag kigger vi på de to vindere af Nobelprisen i Medicin eller Fysiologi, og det skal både handle om peberfrugter, nervesystem og berøringssensorer. Det andet emne vi i dag dykker ned i, er sup...
Mark as Played
October 4, 2021 27 mins
Hvorfor kan de Playstation-glade danskere blive skuffet til jul? Hvorfor er de danske biografer gladere end nogensinde?

De spørgsmål besvarer vi i dagens afsnit af Snoozeren. I dag skal det nemlig handle at de danske biografer har de højeste billetsalg i august i 10 år. Og de fleste af de film vi ser i biografen, er faktisk også danske. Det andet emne vi stiller skarpt på i dag, er mikrochips. Der er nemlig stadig mangel på mikroch...
Mark as Played
Facebook ejede Instagram har sat deres udvikling af en børnevenlig version af den populære billede delings platform på pause, men hvorfor? Hænger det sammen med den undersøgelse som Facebook indtil nu har hemmeligholdt for offentligheden? Det spørgsmål giver vi dig svar på i dagens afsnit af Snoozeren, hvor vi dykker ned i den her sag, og dykker ned i hvordan sociale medier påvirker børn og unge.

En anden historie som Snoozeren i d...
Mark as Played
Alle telefoner får måske samme oplader stik, men hvorfor er det smart? Hvor mange penge og hvor meget CO2 spare vi? Science Fiction-entreprenøren og avangard pop musikeren skal skilles, men hvorfor? Og hvad med baby X?

Det er alle sammen spørgsmål du får svar på idagens afsnit af Snoozeren. I dag dykker vi nemlig ned i EU-kommissionens forslag om at alle smartphones og andre elektroniske enheder skal have samme oplader stik, det be...
Mark as Played
September 27, 2021 48 mins
Tyskland gik til valg i går. Analytikerne siger, at der kommer til at gå lang tid, før vi ved, hvem der bliver kansler. Bliver det Armin Laschet fra Merkels parti CDU? Eller bliver det Olaf Scholz fra SPD, som nu er landets største parti?

Vært: Miriam Leander Petersen
Mark as Played
September 27, 2021 43 mins
Du lytter til en debat blandt venner - det betyder dog ikke de er rørende enige. Tværtimod.
Medvirkende er Sarah Abildskov, aktiv i Rød-Grøn Ungdom & Mads Strange, Formand for Konservative Studerende ved Københavns Universitet.
Mark as Played
September 21, 2021 26 mins
Kødædende bakterier, måske har du hørt om dem og måske kan du allerede mærke at det begynder at krible i kroppen. Men frygt ej, for i dagens afsnit af Snoozeren dykker vi ned i de kødædende bakterier, hvordan de opstår, hvad det gør, og hvordan det føles. Den historie vi stiller skarpt på handler om verdens første rumskralde mand. En af Apples grundlæggere, Steve Wozniak, vil nemlig fjerne alt det skrald der rotere om jorden.

Gnid ...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.