Netværkshistorier

Netværkshistorier

En how to-podcast om at netværke med hjertet først. I Netværkshistorier fortæller gæsterne, hvordan netværk har haft betydning for, hvor de er i dag - og hvordan de konkret brugte det.

Episodes

December 19, 2023 38 mins
Det her er sidste episode i Netværkshistorier. Derfor har jeg sat mig alene foran mikrofonen for at sige tak for 75 gode afsnit med spændende gæster, gode historier og brugbare råd.

I denne sidste episode får du mine egne allerbedste netværksråd og -fortællinger som tak, fordi du har lyttet med.
Mark as Played
Giovanni Niese er allersidste gæst i Netværkshistorier - og hvilken gæst! Giovanni er kendt for sin Pay it forward-mentalitet og netværkstankegang. Han er taknemmelig for den hjælp, han selv har fået gennem sit liv, og han betaler tilbage ved at give hjælpen videre til dem, han møder på sin vej.

I denne episode fortæller han, hvordan hans lærer i skolen var afgørende for, at han selv kom på rette kurs. Han fortæller også om sin ege...
Mark as Played
I denne episode dykker Jette Ditlev og jeg ned i en nørdet samtale om Hofstedes kulturdimensioner.

Når mennesker er meget forskellige, kan vi nemt tale forbi hinanden. Det kan være forskellige personlighedstyper, men det kan også være forskellige kulturette baggrunde.

I denne episode taler vi om, hvad kultur betyder for vores måde at netværke på, og hvor vi kan komme i klemme, når vi netværker på tværs af landegrænser.
Mark as Played
Hvis du vil gå hurtigt, så gå alene. Hvis du vil gå langt, så gå sammen, lyder et gammelt ordsprog. Og det er meget passende i denne Netværkshistorie.

I 2022 besluttede Jakob Linneberg sig for at tilbagelægge 200 km til fods alene. Men efter sommerferien måtte han skrive et opslag på LinkedIn om, at han ikke nåede i mål. I en samtale i kommentarsporet fik han udfordret Jacob Elton til at gå med året efter. Og Jacob fik sagt ja.

Så ...
Mark as Played
I denne episode taler jeg med Michelle Rødgaard-Jessen om, hvordan man passer godt på sin energi som selvstændig. Hun har startet Slow Business Club, som er et netværk, hvor det ikke handler om at vækste og arbejde mere og hurtigere.

En anden metode hun bruger for at få arbejdslivet til at hænge sammen på en god måde er, at hun har inddelt sin tid i introverte og ekstroverte uger. På den måde kan hun samle møder, netværk og udadvend...
Mark as Played
Er netværk blevet et kommercielt buzzord for eliten?

Alle har et netværk omkring sig af familie, venner, naboer, holdkammerater osv. Men hvad sker der med netværket, når vi begynder at sætte strukturer og pris på relationerne?

Man kan sige, at systemverden æder ind på livsverden, mener Claus Heje. Og det kan have konsekvenser for dem, som ikke tænker i netværk som struktur eller ikke formår at bruge det til deres fordel.

Vi taler ogs...
Mark as Played
I denne episode har jeg Desireé Rose og Kicki Boss i studiet til samtale om netværksgrupper og særligt én bestemt gruppe. Desireé Rose er ophavskvinden til netværket Womenpower, som Kicki Boss har været med i lige fra begyndelsen. Ja, næsten endnu før det overhovedet blev skabt.

I denne episode deler de to kvinder, hvad netværket kan, og hvorfor det er så særligt. Desireé Rose giver gode råd til dig, der drømmer om at starte og driv...
Mark as Played
Synes du også, at det virker overvældende - ja, næsten uoverskueligt - at netværke på en konference fuld af summende liv og nye ansigter? At bryde ind i samtaler for at få værdi med hjem eller at sætte sig hos en fremmed med sin frokosttallerken og falde i snak?

Så kommer her opskriften på, hvordan du med fordel kan gøre det.

Martin Hans Jensen har været på MANGE konferencer. Han har lavete de klassiske netværksfejl, han har eksperi...
Mark as Played
Line Hviid & Rasmus Gøthgen fandt hinanden på LinkedIn. De var begge vilde med at arbejde i den agile verden. Men de havde også begge to store ambitioner på vegne af den.

Da Rasmus Gøthgen en dag spurgte Line Hviid, om hun måske kunne have lyst til at være med til at starte en podcast, var det lige før, han blev blæst tilbage gennem skærmen. Det blev et KÆMPE JA! Og så tog de to ellers på, hvad der minder allermest om en faglig ...
Mark as Played
I denne episode har jeg Christel Trøstrup i studiet til en snak om, hvordan man kan bruge en bred faglig baggrund til at løse vilde problemer. Og paradokset i, at man ofte hører, at det kræver en skarp og præcis profil og titel at blive genkendt, husket og booket. Men kan man overhovedet løse komplekse problemstillinger med en snæver profil?

Christel Trøstrup forener den viden, erfaring og kunnen hun har fra sit arbejdsliv som fors...
Mark as Played
I denne episode skal det særligt handle om LinkedIn. Thomas Fechtenburg er nemlig en mesternetværker på LinkedIn. Men det er han måske allermest, fordi han formår at tage sit virtuelle netværk med ud i den virkelige verden og skabe varige og nære relationer og venskaber til både kunder, konkurrenter og perifære kontakter.

Thomas Fechtenburg er desuden introvert, så denne episode er god inspiration, hvis du er det samme. Og så kan du...
Mark as Played
Vi runder mange spændende emner, når podcastvært Line Reeh fra Endelig Mandag gæster Netværkshistorier.

Vi taler blandt andet om, hvor lang tid det faktisk tager at gennemføre et karriereskift, hvilken sorg, der kan være i at lægge en gammel faglig identitet bag sig, og hvordan det føles, når man ikke længere bliver inviteret med til netværksarrangementerne og de store scener på det fagområde, man engang var en del af. Lidt som når...
Mark as Played
Tonny Mikkelsen netværker i dén grad med hjertet først, når han netværker på LinkedIn. Han bruger sine morgener på at svare på beskeder og hjælpe andre. Og når han går tur med hunden om eftermiddagen, så sender han også lige et par talebeskeder med gode råd og svar til sit netværk.

Tonny Mikkelsen er ekspert i LinkedIn og rekruttering. I denne episode taler vi om, hvordan man netværker godt på LinkedIn. Vi taler om do's and don'ts, ...
Mark as Played
I denne episode af Netværkshistorier skal du møde Le Lyby.
Vi taler blandt andet om, hvordan man netværker, når man ikke er født ind i et netværk, og når man er flyttet meget som barn og har skiftet meget job som voksen. Hvad betyder det for ens netværksstil, når man hele tiden flytter sig? Til ny skole, nyt land, nyt job.

Vi taler også om givers, takers og matchers ud fra Adam Grant.
Mark as Played
Netværkshistorier er tilbage, og Lykke Rix er gæst i repremieren. Vi taler blandt andet om, hvorfor podcasten gik i stå, og hvad der motiverede til at få den i gang igen.

Denne episode handler om at få det levede liv med ind i sit netværk, så skillelinjen mellem faglighed og privatliv ikke bliver alt for hård. For meget ofte er det vores privatliv, der kommer i vejen for karrieren. Og hvor mange af os kan opleve en krise uden at ta...
Mark as Played
I denne episode skal du møde Cecilie Gredal. Vi skal blandt andet tale om idealfælder. Og idealfælderne handler om alle de ting, vi føler, vi BØR gøre. At der er noget, der er mere rigtigt end andet.

Når vi taler om netværk, så er der også rigtig mange myter om, hvad man BØR gøre, og hvordan man bør gøre det. Det gør vi op med her.

Cecilie Gredal er fantastisk til at støtte mennesker i at leve livet på deres præmisser. Hun tilbyder...
Mark as Played
Mathilde Just havde en liste med mål, hun ville nå i sin karriere. På den stod der blandt andet redaktør.

Da hun og Rikke Struve mødte hinanden for første gang, havde de ingen anelse om, hvor tætte de ville blive. Både i deres arbejde og i deres privatliv. Men det skulle vise sig, at de begge var pårørende, og det blev starten på et nært venskab.

Sammen har de opbygget Pårørendeklubben, som du kan melde dig ind i, lytte til som pod...
Mark as Played
Eddy Adjari er Sælger med stort S. Så meget at han ligefrem tiggede sin chef om at få kanvassalget tilbage. Han elsker at møde mennesker, og han er stjernedygtig til relationssalg, fordi han har sine værdier på plads.

I denne episode taler vi bland andet om, hvordan hans opværkst i Tingbjerg har været med til at skabe hans værdigrundlag og den måde, han netværker på i dag.
Mark as Played
I denne episode taler vi om gode spørgsmål. Hvordan finder man på gode spørgsmål, når man møder nye mennesker? Og hvordan finder man modet til at stille dem?

Med i studiet har jeg ophavskvinden til samtalespillet Small Talk - Big Questions, Katja Bamberger Bro og politisk kommentator Anne Sofie Allarp, som bruger kortene sammen med sine børn, eller hvis hun vil give sine samtalepartnere en chance for at høre om andet end politik.

Kat...
Mark as Played
Det er ikke så nemt at være kvinde i finans. Det kan vi se på tallene. Derfor er Christine Nordam Andersen med i netværket Kvinder i Finans, hvor de arbejder på at øge antallet af kvinder, der arbejder i den finansielle sektor og samtidig fastholde kvinderne i branchen gennem et stærkt netværk af ligesindede, hvor kvinderne kan udvikle sig både fagligt og personligt.

Netværket blev også for alvor vigtigt for Christine Nordam Anders...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.