De Week van Koffietijd

De Week van Koffietijd

De Week van Koffietijd, de podcastserie waarin de mooiste gesprekken en momenten van de afgelopen week zijn verzameld; speciaal voor jou.

Episodes

April 28, 2023 13 mins

De vier hoofdredacteuren Claudia Straatmans, Hilmar Mulder, Petra Vethman en Marleen Staal-Van Schaik nemen ons iedere maand mee langs belangrijke onderwerpen. Deze maand bespreken ze: body positivity. 

Sinds de komst van sociale media zijn steeds meer vrouwen onzeker over hun lichaam. We zien mensen met gevormde lichamen en rimpelvrije gezichten en beginnen ons eigen lichaam te meten met het beeld wat we zien op onze mobiele tele...

Mark as Played

Oranje boven! Het is vandaag koningsdag dus staat het koningshuis in het middelpunt! Ook bij Koffietijd vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander. Dat doen we samen met Coks Donders. 

Coks Donders is naast journalist, Amerikadeskundige en publiekshistoricus ook koningshuisdeskundige en ze vertelt ons vandaag over de Koninklijke familie en neemt ons mee in hun programma. Ook is het alweer tien jaar geleden dat Willem-Alex...

Mark as Played

Oud worden in je eigen wijk, wie wil dat nou niet? In veel wijken in Nederland moeten ouderen naar een andere wijk verplaatsen of zelfs naar een andere provincie op het moment dat ze in een zorghuis willen wonen. Niet alleen verliezen ze hun kapper, taxi of hun favoriete bakker. Ook worden ze uit hun sociale netwerk weggetrokken. 

Onlangs is in Oss het allereerste zorgbuurthuis geopend. In 't Hageltje wordt het buurthuis gekoppeld...

Mark as Played

Fred van Leer hebben we een lange tijd niet op live televisie voorbij zien komen. Na een heftige periode in zijn leven besloot hij om echt even rust te pakken. Vandaag maakte hij een uitzondering voor Quinty en schoof hij bij ons aan. We zijn benieuwd hoe het nu met hem is. 

Fred van Leer is een zeer geliefd stylist en presentator. We kennen hem van programma's als 'Dames In De Dop', 'X-Factor', 'RTL Boulevard', 'Holland's Next To...

Mark as Played

Vandaag is het Wereldproefdierendag. De dag waarop aandacht wordt gevraagd tegen het gebruik van proefdieren. Directeur van Stichting Proefdiervrij Debbie Weijers schoof vandaag bij ons aan om met ons over dit belangrijke onderwerp te praten. 

Stichting Proefdiervrij bestaat 125 jaar en is in de afgelopen jaren hard bezig geweest met het stopzetten van dierenleed. In 1980 telden we in Nederland zo'n 1,5 miljoen proefdieren. 45 jaa...

Mark as Played

Jeangu Macrooy is één van de sprekers van de Vrijheidscolleges dit jaar. Op 4 april werd de aftrap van de colleges gedaan in Middelburg. Jeangu vertelt vandaag over zijn rol als spreker en we zijn natuurlijk benieuwd hoe zijn eerste college is gegaan. 

Jeangu Macrooy is een zanger uit Suriname. Hier maakte hij onderdeel uit van de band 'Between Towers' totdat hij in 2014 naar Nederland kwam. Hier werd hij onder andere groot door z...

Mark as Played

De uitzending stond vandaag in teken van liefde en vriendschap! We hebben bij Koffietijd ook een aantal mooie relaties zien opbloeien. Oud Koffietijdmakers Bob en Esther én Lize en Florian schoven vandaag aan. Deze koppels hebben elkaar leren kennen achter de schermen bij Koffietijd en zijn nog steeds samen!

Lize en Florian's liefde bloeide op na een ontmoeting op het eindfeest van Koffietijd. Ze hebben samen een kindje: 'Louis'. ...

Mark as Played

29 mei is het de 'Dag van het Kasteel'. Om dit te vieren openen ruim 100 kastelen in heel Nederland hun deuren. Deze kastelen zijn een onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en op de ''Dag van het Kasteel' wordt hier extra focus op gelegd.

Ook kun je kastelen bezoeken die normaalgesproken niet open zijn voor publiek. Zeker een reden om te gaan! Gemma Boon is programmamanager bij Stichting Dag van het Kasteel. Ze is cultureel on...

Mark as Played

Vandaag hadden we een wel heel bijzondere gast bij Koffietijd, niemand minder dan Rico Verhoeven. Al twintig jaar is hij vechtsporter en op dit moment lukt het niemand om de wereldkampioen te verslaan. Maar daar blijft het niet bij, Hollywood lonkt! Vanaf nu draait de nieuwe Hollywoodfilm 'Black Lotus' in de bioscoop en Rico speelt een hoofdrol. 

Afgelopen week was de wereldpremière van de film in Amsterdam. "Ik was heel nerveus v...

Mark as Played

Jildou van der Bijl heeft maar liefst 17 jaar bij het blad 'LINDA' gewerkt. Toch besloot ze dit achter zich te laten en open de toekomst in te gaan. Ze heeft namelijk nog niks op de planning! 

Geen oude schoenen wegdoen voordat je nieuwe hebt zeggen ze vaak. Maar daar had Jildou geen boodschap aan. Zij waagde het en stapt nu het diepe in. Hoe kijkt zij naar de toekomst?

Jildou van der Bijl is een Nederlandse journalist. De afgelo...

Mark as Played

Voor ons in Nederland is het vanzelfsprekend. Een boekje in de hand en luisteren naar een docent, terwijl je zit te kletsen met je buurman. Voor 263 miljoen kinderen is het niet zo makkelijk. Zij kunnen niet naar school of hebben geen goed onderwijs. Vandaag was ambassadeur van Edukans, Sofie van denk Enk, te gast bij Koffietijd om met ons te praten over onderwijsnood. 

Sofie is sinds afgelopen donderdag weer terug uit Kenia. Ze l...

Mark as Played

Trijntje Oosterhuis tourt nu door het land met de show 'Trijntje Zingt Vrienten Mét Vrienten'. Henny Vrienten is een onmiskenbaar onderdeel van de Nederlandse popscene. De inmiddels overleden frontman van 'Doe Maar' schreef tal van liedjes, teksten en ballads. Trijntje Oosterhuis en zijn zoon Xander Vrienten eren hem samen met het Residentie Orkest in een speciale voorstelling in Het Concertgebouw in Amsterdam en Amare in Den Haag.

...

Mark as Played

Nienke Plas werd bekend via haar YouTube-kanaal, waar ze video's over haar leven plaatst. Ze heeft er altijd van gedroomd om ook in het theater te staan. Die droom is nu uitgekomen! Ze was te zien met haar eerste show 'Van De Hak Op De Tak' en is nu alweer in de theaters te vinden met haar tweede voorstelling 'Postnatale Expressie'. Waarom is ze destijds met video's begonnen?

Je hele leven vastleggen is niet niks. Toch leeft Nienk...

Mark as Played

EditieNL bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden. Het dagelijkse programma heeft een unieke stijl. Voor het gewone nieuws kunnen we kijken naar het RTL Nieuws, maar EditieNL legt de focus op: 'Wat zit er echt achter het nieuws van de dag?'

"Het leuke aan het programma is dat alles kan! Ik moest een keer blowen tijdens de live-uitzending omdat een schrijver beweerde dat je meer inspiratie kreeg van het blowen van een joint", ver...

Mark as Played

Vanaf vanavond is het programma 'Ra Ra Ramadan' te zien op NPO 3 waar Nabil Aoulad Ayad onderdeel van uitmaakt. Maar dat is niet het enige wat hij doet, want Nabil is een creatieve duizendpoot. 

Zo acteert hij, kan hij beatboxen, piano spelen én deed hij mee als deelnemer aan 'Wie Is De Mol?'. Ook is hij cabaretier en staat hij op dit moment in de theaters met zijn voorstelling 'Absurd'. 

Nabil brak door in 2006 toen hij het Nede...

Mark as Played

Elke laatste vrijdag van de maand schuiven hoofdredacteuren Claudia Straatmans (Nouveau), Hilmar Mulder (Libelle), Helene van Santen (Margriet) en Marije Veerman (Flair) bij ons aan om het te hebben over een nieuw thema. Deze maand is dat medische ongelijkheid. Helaas is er binnen de Nederlandse gezondheidzorg een grote ongelijkheid tussen man en vrouw. 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Vandaag vieren we de verjaardag van een van de beroemdste Nederlandse schilders ooit, namelijk Vincent van Gogh. Bij het 'Van Gogh Museum' in Amsterdam is het ook feest, want zij bestaan dit jaar alweer 50 jaar. 

Lisa Smit, conservator van schilderijen bij het 'Van Gogh Museum', is vandaag bij ons en vertelt ons op deze speciale dag meer over het werk en het leven van van Gogh. Blijkbaar had van Gogh altijd een hele goede relatie ...

Mark as Played

Vandaag was Kim-Lian weer bij ons te gast. Ze is al minimaal twintig keer eerder bij ons langs geweest en samen met haar blikten we terug op leuke fragmenten. Inmiddels is ze samen met haar man en kinderen naar Zweden geëmigreerd waar haar man ook vandaan komt. Ondanks de afstand maakt ze nog wel programma's in Nederland waaronder het televisieprogramma 'Zin In'. 

We kennen Kim-Lian natuurlijk ook uit de theaters van shows zoals '...

Mark as Played

Janny van der Heijden heeft een nieuw boek: 'Smaakpalet van de Lage Landen'. Een boek over de rijke culinaire geschiedenis van Nederland. En wat blijkt, onze Nederlandse keuken is veel rijker en geliefder dan we altijd denken. "Wij produceren ingrediënten die beroemd en geliefd zijn over de hele wereld. Maar wij denken altijd dat het niets is. Als wij aan de Nederlandse keuken denken zeggen we altijd stamppot, maar de 'Nederlandse ...

Mark as Played

Als er één iemand is die weet hoe hij over mental health moet praten, dan is dat wel Dai Carter. De koning van de mentale gezondheid, kan ons de beste tips geven over onze eigen weerbaarheid en veerkracht. Vandaag was hij te gast om hier met ons over te praten. 

Dai koos op zijn zeventiende voor een leven als militair. Hij heeft vanaf zijn achttiende verschillende missies naar diverse conflictgebieden uitgevoerd. Als Special Force...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.