All Episodes

November 3, 2023 45 mins
Joost gaat in gesprek met Mirjam Schild en Zohair Elabd, beiden begeleider bij 30NOW. Aanleiding zijn de gebeurtenissen in Israël en Palestina. Mirjam is joods, Zohair heeft Palestijnse roots. In een open ontmoeting, van hart tot hart, gaat het gesprek over hun gevoelens. Hoe beleven zij het nieuws en het zien van de geweldspiraal? Zohair: ‘Ik merkte in de eerste weken dat ik niet kon meevoelen voor Israël, er was geen compassie’. Mirjam: ‘Ik twijfelde over de zin van het bestaan: waarom zijn we hier op aarde als we dit elkaar allemaal aan doen?’

Zohair en Mirjam delen hun gevoelens van pijn en verdriet en hoe lastig het is om open te blijven staan voor andere zienswijzen, niet te identificeren met de eigen groep, maar vanuit een groter plaatje te kijken naar dit conflict. ‘Ik vind het ook werken’, aldus Zohair. Werken aan verbinding, afstemmen op compassie, niet meegaan in de verbittering. Ze pleiten beide voor een vermenselijking van de wereld en vinden elkaar in de woorden van Etty Hillersum: ‘Een ding is wel zeker: men moet de voorraad liefde op deze aarde helpen vergroten’.
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.