All Episodes

April 9, 2020 26 mins
Prof. Haluk Savaş'ın yayında yanıtladığı sorular şöyle:

1- ”Şımarıklar” ile “ihmale uğramış olanlar” arasındaki temel farklar nelerdir?

2- ”Kendi iç sesimizi” duymak herhangi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi?

3- Yakınım 19 yaşında kendisinde bipolar bozukluk, ağır depresyon ve hafif düzeyde mental rahatsızlık var. Hastalığın tüm belirtileri var. Ailemiz bitkisel ilaçla bu durumun düzeleceğine inanıyor. Bir doktor bir takım bitkisel tavsiyelerde bulunuyor. Sürekli “İlaçlarını bıraksın bu ilaçlar belli zaman sonra etki etmeyecek.” diyor. Doktora göre; çocuğumuz doğumda kafasına bastırılıp sezaryenla doğum yaptırılırken beyni zarar görmüş bir de vücudunda çok su birikmiş bu suyu atması lazımmış. O sebepten çok ağır hareket ediyormuş çünkü gücü yokmuş demiş. Bizim çocuk yakın zamanda yine kriz geçirdi. Böyle olunca bitkisel ilaç öneren doktor; “Arada eski ilaçlarını da verin.” demiş. Sizin bu hususlarda tavsiyeniz ne olur acaba?

4- İzlanda Meclisi’nde “dinlerin akıl hastalığı olduğu” 60’a 3 oyla kabul edilmiştir. Bu konu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?

5- Travma sonrası stres tedavisinden de bahseder misiniz? Neler yapmak lazım? Herkes bir travma yaşadı sonuçta nasıl kurtulacağız?
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.