All Episodes

February 13, 2020 31 mins
Prof. Haluk Savaş'ın yayında yanıtladığı sorular şöyle:

1- Kaçıngan kişilik bozukluğunun bir tedavisi var mıdır? SSRI almak bu hastalarda bir nebze de olsa rahatlama sağlar mı? Bir de bu hastalığın genetik ve çevresel komponentleri hakkında tıpta bir bilgi var mı? Kendimi bildim bileli bu hastalığa muzdaribim. Ailem tarafından hep çok sevilerek büyütüldüm, travmaya maruz kalmadım, çocukluğum boyunca bana kızıldığını bile neredeyse hatırlamıyorum; ancak bu hastalığın kendimle beraber her zaman var olduğunu biliyorum. Bu tamamen genetik midir? Çevresel etkenler de çok önemli midir?

2- Kanser hastalarına antidepresif ilaç tavsiye ediyor musunuz?

3- Birinin farklı renkteki farklı ayakkabı teklerini giymesi ve bunu iş yerinde birisi uyarana kadar fark etmemesi sadece dalgınlık, acele, kafa karışıklığı vb. ile açıklanabilir mi bir kere olmuş olsa da? Başka nedenler olabilir mi?

4- Öfkemden delirecekmiş gibi hissediyorum. Çevremdekilerle geçinemiyorum. Sürekli kavga ediyorum. Ne yapmalıyım?

5- Ben duygularımı gösteremiyorum. Sevdiğimi belli edemiyorum bir de insanlara yardımcı olmaya çalışsam bile olamıyorum. Yanımda biri ağladığı zaman donup kalıyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Bir şey yapamadığım için de üzülüyorum. Bunun psikiyatrik bir arka planı olabilir mi?
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.