All Episodes

April 8, 2020 88 mins
“Det behøver ikke at være så tungt. Ikke så mange facts. Nogle gange er det at få folk til at smile af noget, der kommer fra havet, nok!” - Karin Prehst Lund Madsen

Karin Prehst Lund Madsen er intet mindre end professionel havfrue. Den første, men ikke eneste, af sin slags i Danmark. Som havfrue bruger hun både de teknikker, hun har tillært sig som fridykker, men også de værktøjer hendes skuespiller-baggrund har givet hende. Sammen skaber det en unik mulighed for, at hun i op til fire minutter og femten sekunder kan svømme rundt under havoverfladen - iklædt en gigantisk havfruehale af silikone - og formidle havets mystik og eventyr for børn og voksne på en uforglemmelig facon.

Udover at være fast tilløbsstykke hos Den Blå Planet, bruger Karin sin havfrue-karakter som aktivist for Oceans Daily, der sætter fokus på FN’s 14. Klimamål: Livet i Havene, og hun møder også op, når Forsvaret inviterer børn og unge til at tage ansvar som Havmiljøvogtere. Om hun indvier et havnebad, optræder til en børnefødselsdag eller ligger og spræller i Storkespringvandet for at skabe fokus omkring MSC-mærket fiskeri, oplever hun altid en stor fascination af det mytiske væsen, hun afbilleder. Havfruen tilhører vores alles fantasi, og den positive eventyr-storytelling virker for hende langt stærkere, end de evindelige løftede pegefingre!

Det bliver også til en snak om, hvorfor blæksprutter ville lave podcast, hvis de ikke var bløddyr, om en belgisk messe med 200 havfrueklædte, overfladeplaskende kvinder og ikke mindst om følelsen af forbundethed til verdenshavene, der på trods af deres umiddelbare nærhed, er langt mindre beskrevet end månens overflade.

God fornøjelse!

Produktion: Skæg & Ballade | Gorm Branderup & Jakob Egerup Edut | www.skaegogballade.dk
Gæst: Karin Prehst Lund Madsen| www.havfruenkarin.dk
Jingles og underlægningsmusik: Henrik Pahlke Møller | www.henrikpahlke.dk

Derudover benyttes lydklip fra: Japan Studio/Bluepoint Games og Anden til venstre
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.