All Episodes

June 16, 2020 44 mins
"USA sidder på 5 procent af verdens befolkning, men 25 procent af de fængselsindsatte i hele verden". Sådan sagde Barack Obama tilbage i år 2016 og satte derefter en process igang for at afvikle de privatejede fængsler i USA. Den plan rullede Donald Trump tilbage, da han satte sig i det ovale kontor.

I USA betyder længere fængselstraffe gode penge for de private virksomheder, som har investeret i det private fængselsvæsen. Og der er faktisk en dansk side af den her sag.

I dette afsnit undersøger vi, hvordan fængselsvæsnet i USA er med til at fastholde den systemiske racisme, som der bliver protesteret imod. Dertil ser vi på, hvordan George Floyds død er blevet et verdensomspændende anliggende blandt andet ved hjælp af de sociale medier.

Kulturprogrammet KLUB samler i en podcastserie på tre afsnit Radio LOUDs vigtigste dækning og giver dig overblikket over den virkelighed, der lige nu ryster verden.

Værter: Ida Gaunø og Frederik Westergaard.

Bidrag og gæster: Klub, USA-korrespondent Anne Alling, graverjournalist hos Danwatch Nikolaj Houmann Mortensen og SoMe-analytiker og skribent hos Kongressen.com Katrine Villarrael Villumsen.
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.