All Episodes

April 21, 2023 52 mins
Girişimci Muhabbeti'nin 3. Sezon 10. Bölümünde Barış, Tuna ve Samican, Türkiye'deki teknokentlerde bulunan şirketlere uygulanan vergi düzenlemelerini ve GPT-4 furyasının devamını ele aldık.

Öncelikle, Türkiye'deki teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlere uygulanan %10 ek kurumlar vergisi ve emisyon primine uygulanan ek vergi hakkında konuştuk. Bu vergi düzenlemelerinin girişimler ve teknoloji ekosistemi üzerinde yarattığı olumsuz etkileri değerlendirdik ve bu durumun gelişmekte olan teknoloji sektörü için ne anlama geldiğine dair düşüncelerimizi paylaştık.

Daha sonra, GPT-4 etrafında oluşan yeni sistemler olan Langchain, AutoGPT ve BabyAGI gibi projeleri ve bunların yapay zeka ekosistemine etkilerini ele aldık. Bu projelerin sunduğu fırsatlar, zorluklar ve potansiyel uygulama alanları hakkında fikirlerimizi paylaştık, aynı zamanda bu yeni nesil yapay zeka sistemlerinin gelecekteki yönünü ve etkisini değerlendirdik.

Bu bölümde, Türkiye'deki teknokentlerde bulunan şirketler için uygulanan vergi düzenlemelerinin etkilerini ve GPT-4 etrafında oluşan heyecan verici yeni sistemleri tartıştık. Umarız siz de bu bölümümüzü beğenir ve bizimle birlikte teknoloji ve yapay zeka dünyasındaki gelişmeleri takip etmeye devam edersiniz. Hepinize iyi bayramlar ve iyi dinlemeler!

Referanslar:
https://swipeline.co/2022de-yatirim-almis-yerli-girisimler-aldiklari-yatirimin-10-unu-devlete-vergi-olarak-odeyebilir/
https://swipeline.co/2022de-yatirim-almis-girisimlerden-10-ek-vergi-alinacagi-kesinlesti/
https://autogpt.net/amazing-use-cases-for-auto-gpt-on-twitter/
https://twitter.com/VarunMayya/status/1643902198164717569?s=20
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.