All Episodes

January 17, 2024 49 mins
Vores verden ser ud til at fragmentere. Vi er endnu ikke halvvejs gennem 2020’erne, og det står allerede klart, at vi lever i et årti præget af store politiske og økonomiske vanskeligheder. Globale konflikter har afsløret en større splittelse mellem verdens lande, end mange havde regnet med – en splittelse, der reflekteres ved en lige så stor polarisering i det enkelte land. Samtidig synes den økonomiske æra kendetegnet af åbenhed og frihandel nu endegyldigt at være fortid.

Alt dette er dårligt nyt for Danmark. For det betyder i store træk et farvel til den verdensorden, der har gjort Danmark til det rige land, vi er i dag. Så hvordan håndterer vi de usikre kommende år? Hvad er Danmarks og EU's rolle i den nye verden? Og er der lys i mørket – f.eks. den hastige udvikling inden for kunstig intelligens?

Anders Dons og Peter Mogensen har inviteret Ulrik Vestergaard, vicegeneralsekretær i OECD og fhv. departementschef i Udenrigsministeriet ind til en snak om verdenssituationen og Europas økonomiske tilstand både i lyset af krigen i Ukraine og konflikten mellem Israel og Palæstina, men også med et kig ind i krystalkuglen og et bud på, hvordan AI kan være en game changer, når det kommer til bl.a. uddannelse og produktivitet.
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.