All Episodes

December 18, 2023 57 mins
Ingen jul uden jule-afsnit. I år er der tale om en vaskeægte Zulu-historie. Vi skal tilbage til 1880’erne, hvor spejderbevægelsens grundlægger render rundt nede i Britisk Sydafrika.

Vi har nemlig gravet os ned i et meget dybt kaninhul: Hvad foretog han sig helt præcist dernede, og hvad var det, han havde med hjem? Det er der nemlig en masse konspirationsteorier om...

Baden-Powell grundlægger spejderbevægelsen i 1908, og i 1919 skal han finde på et "mærke" til den svære, svære ledertræning: Gilwell-kurset. Han vælger to træ-perler fra en afrikansk perlekæde... og i dag er de perler blevet et af de vigtigste symboler i spejderverdenen.

Men hvor kommer de træ-perler egentlig fra?

I afsnittet skræller vi alle lagene af og forsøger at komme helt til bunds i de fantastiske og mystiske historier om de vægtige Gilwell-perler.

Rigtig glædelig jul!

PS. Vi forudsiger, at nogen kommer til at gå op i, om det hedder Dinizulu eller Dinuzulu? Ifølge vores research er der ikke enighed om navnet, og derfor siger Steen konsekvent Dinuzulu, mens Kim siger Dinizulu. Se bl.a. dette opslag på isiZulu wikipedia: https://zu.wikipedia.org/wiki/Dinizulu.

Kilder:
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.