All Episodes

February 15, 2021 53 mins
D. 27. januar 2021 udgav netavisen OLFI, artiklen: ”Sådan kørte rutineret journalists interview med forsvarsministeren helt af sporet”. Artiklen omhandler en interviewsituation mellem Thomas Hee, tidligere journalist på nyhedsbureauet Ritzau og den nye forsvarschef, Flemming Lentfer, hvor altså forsvarsminister Trine Bramsen skulle have insisteret på at være til stede.

Undervejs i interviewet besvarede forsvarsministeren, ifølge journalisten, flere gange en række spørgsmål, der ellers var tiltænkt den nye forsvarschef. Det resulteret i, at ministeren, ifølge journalisten, forlod lokalet, da journalisten vedblev i at lægge sit fokus på forsvarschefen.

Til denne historie kvitteret forsvarsminister, Trine Bramsen, med ordene: ”jeg ville da ønske, at man stopper med at opdigte – og ja, jeg mener opdigte – historier for at skabe splid”. Men kritikken af forsvarsministeren stopper ikke her.

I denne uge bragte Berlingske debatindlægget: ”Læg linjen om, Trine Bramsen, hvis du vil bevare et effektivt forsvar”, skrevet af fem formænd for Forsvarets ansatte. Kritikken bygger på, at der på et politisk niveau mangler en grundlæggende forståelse for, hvad Forsvaret er. Hertil henvises der til, at Forsvaret ikke er en ’styrelse’, og at forsvarschefen ikke er en ’styrelseschef’.

Kogt ned rummer historien altså spørgsmål Forsvarets selvopfattelse og rolle i den danske stat. Men handler samtidig også om politisk magt, samarbejde og traditioner.

Overalt synes alle at have en holdning eller noget på hjertet. Men hvordan ved man egentlig, at man har en holdning til det som sker? Og hvad var det egentligt der skete?
Det er dét vi i STATUS forsøger at forstå. Vi gør med andre ord STATUS på den debat - der var - og som kommer til at forme det, der kommer.
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.